Pasta met 'tomme', pesto, olijven en winterpostelein
Eenvoudige te maken pasta maar oh zo lekker door de prachtige ingrediënten. Doet het altijd goed bij de kinderen. De kaas is een bijzondere rauwmelkse gemaakt door Madame Fromage van melk van het oudhollandse ras 'blaarkop' . De pesto is gemaakt door Mariken van 't Zonnehuis, onze overbuurvrouw aan de Dalweg. Zeer lokaal en zeer ambachtelijk. Ook hier proef je de liefde ;-) De winterpostelein zorgt voor frisheid, vitaminen en een lekker knappertje. Jummie!
Kaas van Madame Fromage uit Bennekom. Ui van de Horsterhof uit Duiven, net als de winterpostelein die in de koude kas groeit. Pesto van 't Zonnehuis, met liefde gemaakt door Mariken. De olijven haal ik bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat, de pasta is ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band.
300 st | Pasta | |
200 g | Pesto | |
200 g | Tomme de Madame Fromage | |
20 st | Zwarte olijven | |
2 st | Ui | |
200 g | Veldsla | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Was de winterpostelein en snijd de kontjes eraf.
- Snipper het uitje en bak hem kort aan in een koekepan met een beetje olie.
- Snijd de olijven in tweeën of in ringetjes.
- Doe de pasta, zodra hij beetgaar is, in een vergiet en spoel kort met heet water. Doe weer terug in de pan of in een voorverwarmde schaal (Tip: Ik verwarm de schaal gewoon met heet water voor).
- ZET IEDEREEN AAN TAFEL. (de gast wacht op de pasta, de pasta niet op de gast)
- Voeg de olijven en pesto toe en rasp de helft van de kaas erover.
- LAAT DE WIJN ALVAST INSCHENKEN.
- Serveer de winterpostelein ernaast of mix erdoor.
- Zet de andere helft van de kaas op tafel.
Eet smakelijk!
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht