Pasta met 'tomme', pesto, olijven en winterpostelein
Eenvoudige te maken pasta maar oh zo lekker door de prachtige ingrediënten. Doet het altijd goed bij de kinderen. De kaas is een bijzondere rauwmelkse gemaakt door Madame Fromage van melk van het oudhollandse ras 'blaarkop' . De pesto is gemaakt door Mariken van 't Zonnehuis, onze overbuurvrouw aan de Dalweg. Zeer lokaal en zeer ambachtelijk. Ook hier proef je de liefde ;-) De winterpostelein zorgt voor frisheid, vitaminen en een lekker knappertje. Jummie!
Kaas van Madame Fromage uit Bennekom. Ui van de Horsterhof uit Duiven, net als de winterpostelein die in de koude kas groeit. Pesto van 't Zonnehuis, met liefde gemaakt door Mariken. De olijven haal ik bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat, de pasta is ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band.
300 st | Pasta | |
200 g | Pesto | |
200 g | Tomme de Madame Fromage | |
20 st | Zwarte olijven | |
2 st | Ui | |
200 g | Veldsla | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Was de winterpostelein en snijd de kontjes eraf.
- Snipper het uitje en bak hem kort aan in een koekepan met een beetje olie.
- Snijd de olijven in tweeën of in ringetjes.
- Doe de pasta, zodra hij beetgaar is, in een vergiet en spoel kort met heet water. Doe weer terug in de pan of in een voorverwarmde schaal (Tip: Ik verwarm de schaal gewoon met heet water voor).
- ZET IEDEREEN AAN TAFEL. (de gast wacht op de pasta, de pasta niet op de gast)
- Voeg de olijven en pesto toe en rasp de helft van de kaas erover.
- LAAT DE WIJN ALVAST INSCHENKEN.
- Serveer de winterpostelein ernaast of mix erdoor.
- Zet de andere helft van de kaas op tafel.
Eet smakelijk!
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht