Pasta met 'tomme', pesto, olijven en winterpostelein

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Eenvoudige te maken pasta maar oh zo lekker door de prachtige ingrediënten. Doet het altijd goed bij de kinderen. De kaas is een bijzondere rauwmelkse gemaakt door Madame Fromage van melk van het oudhollandse ras 'blaarkop' . De pesto is gemaakt door Mariken van 't Zonnehuis, onze overbuurvrouw aan de Dalweg. Zeer lokaal en zeer ambachtelijk. Ook hier proef je de liefde ;-) De winterpostelein zorgt voor frisheid, vitaminen en een lekker knappertje. Jummie!  

 

Kaas van Madame Fromage uit Bennekom. Ui van de Horsterhof uit Duiven, net als de winterpostelein die in de koude kas groeit. Pesto van 't Zonnehuis, met liefde gemaakt door Mariken. De olijven haal ik bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat, de pasta is ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band.

Ingredienten
  300 st Pasta
  200 g Pesto
  200 g Tomme de Madame Fromage
  20 st Zwarte olijven
  2 st Ui
  200 g Veldsla
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Was de winterpostelein en snijd de kontjes eraf.
  • Snipper het uitje en bak hem kort aan in een koekepan met een beetje olie.
  • Snijd de olijven in tweeën of in ringetjes.
  • Doe de pasta, zodra hij beetgaar is, in een vergiet en spoel kort met heet water. Doe weer terug in de pan of in een voorverwarmde schaal (Tip: Ik verwarm de schaal gewoon met heet water voor). 
  • ZET IEDEREEN AAN TAFEL. (de gast wacht op de pasta, de pasta niet op de gast)
  • Voeg de olijven en pesto toe en rasp de helft van de kaas erover.
  • LAAT DE WIJN ALVAST INSCHENKEN.
  • Serveer de winterpostelein ernaast of mix erdoor.
  • Zet de andere helft van de kaas op tafel.

Eet smakelijk!