Brandrode pasta met pesto, olijven en winterpostelein

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Eenvoudige pasta maar oh zo lekker door de prachtige ingrediënten. Doet het altijd goed bij de kinderen. De kaas van Brandrood is een prachtig ambachtelijke kaas van Michiel Casuto uit Ede, die een Gruyere-achtige kaas maakt van de melk van brandrode runderen. De pesto is gemaakt door Mariken van 't Zonnehuis, onze overbuurvrouw aan de Dalweg. Zeer lokaal en zeer ambachtelijk. Ook hier proef je de liefde ;-) De veldsla zorgt voor frisheid, vitaminen en een lekker knappertje. Jummie!  

 

Kaas van Brandrood uit Ede. Veldsla en ui van de Horsterhof uit Duiven. Pesto van 't Zonnehuis, met liefde gemaakt door Mariken. De olijven haal ik bij 't Zuivelhoekje op de Steenstraat, de pasta is ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band.

Ingredienten
  300 g Pasta
  400 g Pesto
  200 g Brandrood kaas
  20 st Zwarte olijven
  2 st Ui
  200 g Veldsla
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Was de veldsla en snijd de kontjes eraf.
  • Snipper het uitje en bak hem kort aan in een koekepan met een beetje olie.
  • Snijd de olijven in tweeën of in ringetjes.
  • Doe de pasta, zodra hij beetgaar is, in een vergiet en spoel kort met heet water. Doe weer terug in de pan of in een voorverwarmde schaal (Tip: Ik verwarm de schaal gewoon met heet water voor). 
  • ZET IEDEREEN AAN TAFEL. (de gast wacht op de pasta, de pasta niet op de gast)
  • Voeg de olijven, pesto en helft van de geraspte kaas toe.
  • LAAT DE WIJN ALVAST INSCHENKEN.
  • Serveer de winterpostelein ernaast of mix erdoor.
  • Zet de andere helft van de kaas op tafel.

Eet smakelijk!