Broccolipasta met gebakken zalmforel

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Als je goede ingrediënten hebt, maak je van pasta in 'no time' een godenmaal. Bij deze! Kraakverse broccoli, goede pasta en een fantastiche vis,maken deze pasta bij iedereen geliefd!

 

Broccoli en sjalotten via de Horsterhof. Zalmforel van 't Smallert in Emst en pasta en creme fraiche (biologisch) ingekocht.

Ingredienten
  1 st Spaghetti
  2 st Broccoli
  2 st Sjalotten
  1 st Creme Fraiche 125ml
  400 g Zalmforel FIlet
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Breng gezouten water aan de kook in een grote pan.
  • Snijd de broccoli in roosjes en snipper de sjalot fijn.
  • Kook de broccoliroosjes beetgaar in het kokende water. Schep de roosjes er met een schuimspaan uit en kook vervolgens de pasta in hetzelfde water beetgaar.
  • Fruit de sjalot aan in een klein scheutje olijfolie. Doe de broccoliroosjes erbij en overgiet met de room. Kruid met peper en zout en laat enkele minuutjes pruttelen op een laag vuurtje.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een anti-kleefpan en bak hierin de zalmfilets aan beide zijden mooi aan. De zalm mag nog een beetje roze zijn vanbinnen.
  • Giet de pasta af  en voeg deze bij de broccoli en de room. Meng goed door elkaar.
  • Schep de pasta in diepe borden en serveer met een stukje zalmforel bovenop.