Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Met broccoli kan je eindeloos variëren, gekookt is het altijd lekker, maar hij komt ook vaak terug in oosterse gerechten. Deze keer maken we er een puree van, net weer even anders!

 

Gerookte zalmforel met Veluwse kruiden van 't Smallert in Emst, omdat het zo lekker is, maar ook omdat we bij Puurland liever geen vis uit zee leveren met alle bijvangst die daarbij komt kijken. Natuurlijk zijn de broccoli, zoete aardappelen en ui ook lekker lokaal van de Horsterhof uit Duiven.

Ingredienten
  2 st Rode ui
  800 g Zoete aardappelen
  2 st Aardappel
  400 g Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden
  800 g Broccoli
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien ieder in 8 parten. Schil de zoete aardappelen en snijd in frietvorm.
  • Verdeel de rode ui en zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om. Leg de laatste 2 min. de warmgerookte zalmforel op de zoete-aardappelfriet in de oven.
  • Schil ondertussen de aardappel en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de broccoli in roosjes.
  • Kook de aardappelblokjes samen met de broccoli in 8-9 min. tot ze zacht zijn. Giet af, bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen) en stamp met een pureestamper tot een puree. Meng het kookvocht en de rest van de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel de broccolipuree over borden met de zoete-aardappelfriet en ui erop. Breek de warmgerookte zalmforel in stukken en verdeel erover.