Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites
Met broccoli kan je eindeloos variëren, gekookt is het altijd lekker, maar hij komt ook vaak terug in oosterse gerechten. Deze keer maken we er een puree van, net weer even anders!
Gerookte zalmforel met Veluwse kruiden van 't Smallert in Emst, omdat het zo lekker is, maar ook omdat we bij Puurland liever geen vis uit zee leveren met alle bijvangst die daarbij komt kijken. Natuurlijk zijn de broccoli, zoete aardappelen en ui ook lekker lokaal van de Horsterhof uit Duiven.
2 st | Rode ui | |
800 g | Zoete aardappelen | |
2 st | Aardappel | |
400 g | Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden | |
800 g | Broccoli | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien ieder in 8 parten. Schil de zoete aardappelen en snijd in frietvorm.
- Verdeel de rode ui en zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om. Leg de laatste 2 min. de warmgerookte zalmforel op de zoete-aardappelfriet in de oven.
- Schil ondertussen de aardappel en snijd in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de broccoli in roosjes.
- Kook de aardappelblokjes samen met de broccoli in 8-9 min. tot ze zacht zijn. Giet af, bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen) en stamp met een pureestamper tot een puree. Meng het kookvocht en de rest van de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de broccolipuree over borden met de zoete-aardappelfriet en ui erop. Breek de warmgerookte zalmforel in stukken en verdeel erover.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht