Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites
Een broodje hamburger, wie lust dat nou niet. Deze variant heeft een Griekse twist maar dan lokaal. De buffelyoghurt- en feta maakt hem extra speciaal en ook nog eens gezonder dan met patat en mayonaise!
Hamburgers van de runderen van de Houberg uit Lobith. De tsatziki maak je van heerlijke buffelyoghurt van buffelboerderij Arns uit Zevenaar, waar ook de feta vandaan komt. Zoete aardappels, ui en komkommer van de Horsterhof uit Duiven. En natuurlijk een heerlijk brioche hamburgebroodje van Tom van Otterloo.
4 st | Hamburger | |
4 st | Hamburgerbroodje | |
1 st | Feta naturel 150 gram | |
1 ml | Buffelyoghurt | |
1 st | Komkommer | |
2 st | Knoflookteen | |
1000 g | Zoete aardappelen | |
2 st | Rode ui | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in frites van c.a. 1 cm dik. Besprenkel met olijfolie en eventueel peper en zout en bak op een bakplaat in de oven in c.a. 35 min gaar. Schep halverwege een keer om.
- Verwarm ondertussen een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de hamburgers goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant.
- Snij de broodjes open. Besprenkel de gesneden kant met wat olijfolie en grill in een grillpan ongeveer 5 minuten (tip; heb je geen grillpan? Bak de broodjes dan op de grill van een tosti apparaat of gewoon in een koekenpan). Pas op dat de broodjes niet aanbranden, het kan hard gaan!
- Maak intussen de tzatziki. Snij- of pers de knoflook fijn en roer door de yoghurt. Rasp de (halve) komkommer en roer ook door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de rode ui in ringen.
- Beleg elk broodje met de hamburger, daar bovenop een schep tzatziki. Kruimel de feta erover en leg een paar rode ui ringen erop. Dek af met de bovenkant van het broodje, serveer met de zoete aardappelfrites en … eet smakelijk!!
Tip: rode ui en komkommer over? maak er een salade bij met schijfjes komkommer, fijngesneden ui en een dressing van olijfolie, azijn en peper&zout.
-
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht