Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Vlees

Een broodje hamburger, wie lust dat nou niet. Deze variant heeft een Griekse twist maar dan lokaal. De buffel feta maakt hem extra speciaal en ook nog eens gezonder dan met patat en mayonaise!

 

Hamburgers van de runderen van de Houberg uit Lobith. De tsatziki maak je van heerlijke yoghurt van zuivelboerderij Ijsseloord. Fetablokjes van buffelboederij Arns uit Zevenaar. Zoete aardappels, ui en komkommer van de Horsterhof uit Duiven. 

Ingredienten
  4 st Hamburger
  4 st Broodjes
  1 st Feta naturel 150 gram
  1 st Yoghurt 500ml
  1 st Komkommer
  2 st Knoflookteen
  1000 g Zoete aardappelen
  2 st Rode ui
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

-        Verwarm de oven voor op 200 graden.

-        Schil de zoete aardappelen en snijd in frites van c.a. 1 cm dik. Besprenkel met olijfolie en eventueel peper en zout en bak op een bakplaat in de oven in c.a. 35 min gaar. Schep halverwege een keer om.

-        Verwarm ondertussen een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de hamburgers goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant.

-        Snij de broodjes open. Besprenkel de gesneden kant met wat olijfolie en grill in een grillpan ongeveer 5 minuten (tip; heb je geen grillpan? Bak de broodjes dan op de grill van een tosti apparaat of gewoon in een koekenpan). Pas op dat de broodjes niet aanbranden, het kan hard gaan!

-        Maak intussen de tzatziki. Snij- of pers de knoflook fijn en roer door de yoghurt. Rasp de (halve) komkommer en roer ook door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.

-        Snij de rode ui in ringen.

-        Beleg elk broodje met de hamburger, daar bovenop een schep tzatziki. Kruimel de feta erover en leg een paar rode ui ringen erop. Dek af met de bovenkant van het broodje, serveer met de zoete aardappelfrites en … eet smakelijk!!

Tip: rode ui en komkommer over? maak er een salade bij met schijfjes komkommer, fijngesneden ui en een dressing van olijfolie, azijn en peper&zout.