Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites
Een broodje hamburger, wie lust dat nou niet. Deze variant heeft een Griekse twist maar dan lokaal. De buffelyoghurt- en feta maakt hem extra speciaal en ook nog eens gezonder dan met patat en mayonaise!
Hamburgers van boerderij Dykhoeve uit Herwen. De tsatziki maak je van heerlijke buffelyoghurt van buffelboerderij Arns uit Zevenaar, waar ook de feta vandaan komt. Zoete aardappels, ui en komkommer van de Horsterhof uit Duiven. En natuurlijk een heerlijk brioche hamburgebroodje van Tom van Otterloo.
4 st | Hamburger | |
4 st | Hamburgerbroodje | |
1 st | Feta naturel 150 gram | |
250 ml | Buffelyoghurt | |
1 st | Komkommer | |
2 st | Knoflookteen | |
1000 g | Zoete aardappelen | |
2 st | Rode ui | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in frites van c.a. 1 cm dik. Besprenkel met olijfolie en eventueel peper en zout en bak op een bakplaat in de oven in c.a. 35 min gaar. Schep halverwege een keer om.
- Verwarm ondertussen een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de hamburgers goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant.
- Snij de broodjes open. Besprenkel de gesneden kant met wat olijfolie en grill in een grillpan ongeveer 5 minuten (tip; heb je geen grillpan? Bak de broodjes dan op de grill van een tosti apparaat of gewoon in een koekenpan). Pas op dat de broodjes niet aanbranden, het kan hard gaan!
- Maak intussen de tzatziki. Snij- of pers de knoflook fijn en roer door de yoghurt. Rasp de (halve) komkommer en roer ook door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de rode ui in ringen.
- Beleg elk broodje met de hamburger, daar bovenop een schep tzatziki. Kruimel de feta erover en leg een paar rode ui ringen erop. Dek af met de bovenkant van het broodje, serveer met de zoete aardappelfrites en … eet smakelijk!!
Tip: rode ui en komkommer over? maak er een salade bij met schijfjes komkommer, fijngesneden ui en een dressing van olijfolie, azijn en peper&zout.
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht