Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites
Een broodje hamburger, wie lust dat nou niet. Deze variant heeft een Griekse twist maar dan lokaal. De feta maakt hem extra speciaal en ook nog eens gezonder dan met patat en mayonaise!
Hamburgers van de runderen van de Houberg uit Lobith. De tsatziki maak je van heerlijke yoghurt van zuivelboerderij Ijsseloord. Zoete aardappels, ui en komkommer van de Horsterhof uit Duiven.
4 st | Hamburger | |
4 st | Broodjes | |
1 st | Feta naturel 150 gram | |
1 st | Yoghurt 500ml | |
1 st | Komkommer | |
2 st | Knoflookteen | |
1000 g | Zoete aardappelen | |
2 st | Rode ui | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in frites van c.a. 1 cm dik. Besprenkel met olijfolie en eventueel peper en zout en bak op een bakplaat in de oven in c.a. 35 min gaar. Schep halverwege een keer om.
- Verwarm ondertussen een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de hamburgers goudbruin, ongeveer 4 minuten per kant.
- Snij de broodjes open. Besprenkel de gesneden kant met wat olijfolie en grill in een grillpan ongeveer 5 minuten (tip; heb je geen grillpan? Bak de broodjes dan op de grill van een tosti apparaat of gewoon in een koekenpan). Pas op dat de broodjes niet aanbranden, het kan hard gaan!
- Maak intussen de tzatziki. Snij- of pers de knoflook fijn en roer door de yoghurt. Rasp de (halve) komkommer en roer ook door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de rode ui in ringen.
- Beleg elk broodje met de hamburger, daar bovenop een schep tzatziki. Kruimel de feta erover en leg een paar rode ui ringen erop. Dek af met de bovenkant van het broodje, serveer met de zoete aardappelfrites en … eet smakelijk!!
Tip: rode ui en komkommer over? maak er een salade bij met schijfjes komkommer, fijngesneden ui en een dressing van olijfolie, azijn en peper&zout.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht