Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Vlees

Een broodje worst met zuurkool mag natuurlijk niet ontbreken in deze tijd van het jaar. Met huisgemaakte zuurkool van de Horsterhof en knakworsten van de goed gehouden dieren van boerderij Dykhoeve uit Herwen, wordt dit een echt loklaal gerecht.

 

Knakworsten van boerderij Dykhoeve uit Herwen, de echte die knakken!  Zoete aardappelen en knolselderij van de Horsterhof uit Duiven. Zij maken ook de zuurkool zelf en deze is al zo goed op smaak dat je hem niet meer hoeft af te spoelen. Het brood wordt gebakken in de bakkerij van Tom van Otterloo.

Ingredienten
  8 st Knakworst
  4 st Broodjes
  300 g Zuurkool, huisgemaakt
  250 g Knolselderij
  300 g Aardappelen
  400 g Zoete aardappelen
  200 g Veldsla
  Yoghurt
  Mosterd
  Mayonaise
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de knolselderij, bataat en aardappel.  Snij de groenten in dunne frietjes. Kook de aardappelfrites 5 min voor, laat goed uitlekken en/of dep droog. Meng alles met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende ca. 25 minuten in de oven.

Knijp de zuurkool goed uit of laat uitlekken. Meng de mayo met de yoghurt, mosterd en peper naar smaak.

Warm als de groenten bijna klaar zijn de worstjes op in een grill- of koekenpan. Bak de broodjes nog even kort af.  Beleg elk broodje met veldsla,  knakworsten, een goede dot zuurkool en lekker veel saus. Serveer de frietjes en de rest van de zuurkool erbij.