Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites
Een broodje worst met zuurkool mag natuurlijk niet ontbreken in deze tijd van het jaar. Met huisgemaakte zuurkool van de Horsterhof en knakworsten van de goed gehouden dieren van boerderij Dykhoeve uit Herwen, wordt dit een echt loklaal gerecht.
Knakworsten van boerderij Dykhoeve uit Herwen, de echte die knakken! Zoete aardappelen en knolselderij van de Horsterhof uit Duiven. Zij maken ook de zuurkool zelf en deze is al zo goed op smaak dat je hem niet meer hoeft af te spoelen. Het brood wordt gebakken in de bakkerij van Tom van Otterloo.
8 st | Knakworst | |
4 st | Broodjes | |
300 g | Zuurkool, huisgemaakt | |
250 g | Knolselderij | |
300 g | Aardappelen | |
400 g | Zoete aardappelen | |
200 g | Veldsla | |
Yoghurt | ||
Mosterd | ||
Mayonaise | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de knolselderij, bataat en aardappel. Snij de groenten in dunne frietjes. Kook de aardappelfrites 5 min voor, laat goed uitlekken en/of dep droog. Meng alles met olie, peper en zout. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende ca. 25 minuten in de oven.
Knijp de zuurkool goed uit of laat uitlekken. Meng de mayo met de yoghurt, mosterd en peper naar smaak.
Warm als de groenten bijna klaar zijn de worstjes op in een grill- of koekenpan. Bak de broodjes nog even kort af. Beleg elk broodje met veldsla, knakworsten, een goede dot zuurkool en lekker veel saus. Serveer de frietjes en de rest van de zuurkool erbij.
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht