Butter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten
Butter Chicken, een heerlijk recept uit de Aziatische keuken, of om iets specifieker te zijn: uit de Indiase keuken. Butter Chicken is boterzachte kip in een kruidige, romige saus. Dit Indiase gerecht is fluweelzacht van smaak en zet je binnen 30 minuten al op tafel. Serveer met de verse groenten en wat naanbrood.
Kip van KemperKip, knoflook, citroen, ui, wortel en aardappelen van De Horsterhof. Kruiden- en specerijen van The Good Spice of biologisch.
500 g | Kip | |
4 st | Naanbrood | |
4 takjes | Koriander | |
400 g | Wortelen | |
400 st | Aardappel | |
2 st | Ui | |
8 st | Knoflookteen | |
1 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Tomatenblokjes | |
2 st | Garam Massala | |
1 st | Citroen | |
1 st | Paprikapoeder | |
Yoghurt | ||
g | Roomboter | |
ml | Zonnebloemolie | |
Zout, peper |
Snijd de kip in blokjes en doe deze in een ruime kom. Doe hier (alles per 1 persoon) bij: een eetlepel yoghurt, een fijngesneden teentje knoflook en een theelepel citroensap. Voeg de helft van de Garam Masala en een halve theelepel zout toe. Meng dit goed door elkaar en zet even apart zodat het lekker kan intrekken.
Snipper vervolgens de uitjes. Verhit zonnebloemolie in een pan en fruit de uitjes rustig aan tot ze glazig zijn geworden. Voeg vervolgens de rest van de fijngesneden teentjes knoflook toe en bak deze even mee. Doe er dan de rest van de Garam Masala, de paprikapoeder, een snufje kaneel en een halve theelepel zout bij. Bak dit ook even mee en tot slot doe je er de tomatenblokjes bij. Breng dit aan de kook en giet de slagroom erbij. Zet het vuur direct laag en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa.
Schrap de wortelen en schil de aardappelen. Kook deze beetgaar.
Als de saus gepureerd is voeg je de kip (inclusief marinade) toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat dit vervolgens op middelhoog tot laag vuur een minuut of 15 lekker rustig pruttelen tot de kip gaar is.
Zodra de kip gaar is roer je de roomboter door de saus (het gerecht heet niet voor niets ' Butter Chicken' 😉 ). Breng op smaak met peper & zout en garneer eventueel met wat blaadjes koriander.
Serveer met de gekookte wortelen, aardappelen en naanbrood.
Eet smakelijk!
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht