Gewokte rijst met kip, gamba's, paksoi & paddestoelen
Cha Han, één van mijn favoriete recepten uit het Wagamama kookboek. Wagamama is een Japanse keten van eenvoudige restaurants die je in heel Europa vindt. De maaltijden zijn eenvoudig maar gezond en voedzaam en worden altijd bereid met de beste ingrediënten.
Van de Horsterhof in Duiven komen de eieren, paksoi en de lenteuitjes. De champignons zijn van de biologische boerderij Middelwaard uit Loo, de kip is van KemperKip en de rijst is ingekocht via De Nieuwe Band.
1 st | Rijst | |
4 st | Kipfilet | |
200 g | Gamba's | |
300 g | Paksoi | |
4 st | Lente-uitje | |
200 g | Kastanjechampignons | |
4 st | Eieren | |
Sojasaus | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Marineer de kipfilet-blokjes in een kommetje met 1 eetlepel olie, 1 eetlepel sojasaus en wat zout en peper per persoon (voor 4 personen dus 4 eetlepels olie, soja). (Elke andere Aziatische saus of bijv. sesamolie kan ook).
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Was de paksoi en snijd in kleine(re) stukjes. Snijd de (lente)uitjes in ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
- Verhit in een wok een flinke scheut olijfolie en laat hem heet worden.
- Voeg de gemarineerde kip, gamba's, paksoi, lenteuitjes en kastanjechampignons toe. Bak alles op half-hoog vuur, al omscheppende, gedurende 5 minuten gaar.
- Breek de rauwe eieren en voeg ze toe, en roer tot ze net gestold zijn.
- Giet de rijst af en roer door het wokmengsel.
- Warm alles nog eens goed op en breng op smaak met sojasaus en zout & peper.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht