Cha Han: kip met rijst, gamba's, peultjes & paddestoelen
Cha Han, één van mijn favoriete recepten uit het Wagamama kookboek. Wagamama is een Japanse keten van eenvoudige restaurants die je in heel Europa vindt. De maaltijden zijn eenvoudig maar gezond en voedzaam en worden altijd bereid met de beste ingrediënten.
Van de Horsterhof in Duiven komen de eieren en de lenteuitjes. De peultjes komen uit zuid-Spanje via de ODIN. De champignons zijn van de biologische boerderij Middelwaard uit Loo, de kip is "scharrel" via slagerij Putman uit de steenstraat en de rijst is ingekocht via De Nieuwe Band.
200 g | Rijst | |
400 g | Kipfilet-blokjes | |
200 g | Gamba's | |
300 g | Peultjes | |
4 st | Lente-uitje | |
200 g | Kastanjechampignons | |
4 st | Eieren | |
Sojasaus | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Marineerde kipfilet-blokjes in een kommetje met 1 eetlepel olie, 1 eetlepel sojasaus en wat zout en peper per persoon (voor 4 personen dus 4 eetlepels olie, soja). (Elke andere Aziatische saus of bijv. sesamolie kan ook).
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Was de peultjes en snijd ze eventueel in kleine(re) stukjes. Snijd de (lente)uitjes in ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
- Verhit in een wok een flinke scheut olijfolie en laat hem heet worden.
- Voeg de gemarineerde kip, gamba's, peultjes, lenteuitjes en kastanjechampignons toe. Bak alles op half-hoog vuur, al omscheppende, gedurende 5 minuten gaar.
- Breek de rauwe eieren en voeg ze toe, en roer tot ze net gestold zijn.
- Giet de rijst af en roer door het wokmengsel.
- Warm alles nog eens goed op en breng op smaak met sojasaus en zout & peper.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht