Gewokte rijst met kip, zalmforel, paksoi & paddestoelen
Cha Han, één van mijn favoriete recepten uit het Wagamama kookboek. Wagamama is een Japanse keten van eenvoudige restaurants die je in heel Europa vindt. De maaltijden zijn eenvoudig maar gezond en voedzaam en worden altijd bereid met de beste ingrediënten.
Van de Horsterhof in Duiven komen de eieren, paksoi en de lenteuitjes. De champignons zijn van de biologische boerderij Middelwaard uit Loo, de kip is van KemperKip, de zalmforel van 't Smallert en de rijst is ingekocht via De Nieuwe Band.
1 st | Rijst | |
4 st | Kipfilet | |
200 g | Zalmforel FIlet | |
300 g | Paksoi | |
4 st | Lente-uitje | |
200 g | Kastanjechampignons | |
4 st | Eieren | |
Sojasaus | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Marineer de kipfilet-blokjes in een kommetje met 1 eetlepel olie, 1 eetlepel sojasaus en wat zout en peper per persoon (voor 4 personen dus 4 eetlepels olie, soja). (Elke andere Aziatische saus of bijv. sesamolie kan ook).
- Snij de zalmforel filet in blokjes.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Was de paksoi en snijd in kleine(re) stukjes. Snijd de (lente)uitjes in ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
- Verhit in een wok een flinke scheut olijfolie en laat hem heet worden.
- Voeg de gemarineerde kip, zalmforelblokjes, paksoi, lenteuitjes en kastanjechampignons toe. Bak alles op half-hoog vuur, al omscheppende, gedurende 5 minuten gaar.
- Breek de rauwe eieren en voeg ze toe, en roer tot ze net gestold zijn.
- Giet de rijst af en roer door het wokmengsel.
- Warm alles nog eens goed op en breng op smaak met sojasaus en zout & peper.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht