Paddenstoelenrisotto
Voor de vaste PUURland klanten inmiddels een 'all-time-favourite' maar voor de diverse nieuwkomers is deze risotto met kastanjechampignons en oesterzwam nog onbekend. En omdat de paddestoelen er nu volop zijn maken we er gebruik van! Risotto maken heeft de naam lastig te zijn maar het is feitelijk niet meer dan er bij blijven en af en toe roeren. Dus... zodra je de wijn hebt toegevoegd, schenk je voor jezelf een glaasje in en dan rustig blijven roeren!
De champignons, shiitake en oesterzwammen zijn van De Middelwaard uit Loo, de ui en kruiden via de Biologisch-Dynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven net als de winterpostelein. Risottorijst en (vegetarische) bouillonblokjes via biologische groothandel De Nieuwe Band.
400 g | Champignons | |
300 g | Oesterzwam | |
100 g | Shiitake paddestoelen | |
2 st | Ui | |
1 st | Risotto rijst | |
2 st | Bouillonblokje | |
200 g | Winterpostelein | |
1 st | Bouquet garni | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
120 ml | Witte wijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de bouillon met 1,5 liter kokend water en het/de bouillonblokje(s).
- Verhit in een grote koekenpan (of wok) op een matig hoog vuur 3 eetlepels olijfolie.
- Voeg de gesneden champignons en oesterzwammen toe en bak ze 3 minuten zachtjes.
- Paddenstoelen met vocht uit de pan halen en apart zetten.
- Voeg 1 eetlepel olijfolie aan de pan/wok toe en fruit daarin de uitjes een paar minuten.
- Rijst toevoegen en ongeveer 2 minuten door het olie/ui mengsel roeren. Als de rijst licht goudkleurig is, de wijn erbij schenken en onder constant roeren de wijn laten absorberen.
- Dan 100 ml. van de bouillon toevoegen en onder constant roeren laten absorberen. Procedure herhalen met telkens ±100 ml. bouillon, constant roerend tot al het vocht geabsorbeerd is en de rijst gaar is (15-20 minuten).
- Kruiden uit het 'bouquet garni' fijn snijden.
- Pan van het vuur halen en paddenstoelen met vocht, boter, fijngesneden kruiden en de kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
- Serveer met de sla die je goed wast en eventueel aanmaakt met wat olie, azijn en zout en peper.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht