Paddenstoelenrisotto
Voor de vaste PUURland klanten inmiddels een 'all-time-favourite' maar voor de diverse nieuwkomers van de afgelopen weken is deze risotto met kastanjechampignons en oesterzwam nog onbekend. En omdat de paddestoelen er nu volop zijn maken we er gebruik van! Risotto maken heeft de naam lastig te zijn maar het is feitelijk niet meer dan er bij blijven en af en toe roeren. Dus... zodra je de wijn hebt toegevoegd, schenk je voor jezelf een glaasje in en dan rustig blijven roeren!
De champignons, shiitake en oesterzwammen zijn van De Middelwaard uit Loo, de ui komt van de Biologisch-Dynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven net als de winterpostelein. Risottorijst en (vegetarische) bouillonblokjes via biologische groothandel De Nieuwe Band. De kruiden plukken we zoveel mogelijk vers op Kweekland.
400 g | Champignons | |
300 g | Oesterzwam | |
100 g | Shiitake paddestoelen | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
300 g | Risotto rijst | |
2 st | Bouillonblokje | |
200 g | Winterpostelein | |
st | Bouquet garni | |
80 g | Kaas, geraspt | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
120 ml | Witte wijn |
- Maak de bouillon met 1,5 liter kokend water en het/de bouillonblokje(s).
- Verhit in een grote koekenpan (of wok) op een matig hoog vuur 3 eetlepels olijfolie.
- Voeg de gesneden champignons en oesterzwammen toe en bak ze 3 minuten zachtjes.
- Paddenstoelen met vocht uit de pan halen en apart zetten.
- Voeg 1 eetlepel olijfolie aan de pan/wok toe en fruit daarin de uitjes een paar minuten.
- Rijst toevoegen en ongeveer 2 minuten door het olie/ui mengsel roeren. Als de rijst licht goudkleurig is, de wijn erbij schenken en onder constant roeren de wijn laten absorberen.
- Dan 100 ml. van de bouillon toevoegen en onder constant roeren laten absorberen. Procedure herhalen met telkens ±100 ml. bouillon, constant roerend tot al het vocht geabsorbeerd is en de rijst gaar is (15-20 minuten).
- Kruiden uit het 'bouquet garni' fijn snijden.
- Pan van het vuur halen en paddenstoelen met vocht, boter, fijngesneden kruiden en de kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
- Serveer met de sla die je goed wast en eventueel aanmaakt met wat olie, azijn en zout en peper.
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht