Chili con carne

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Vlees

We moeten nog even wachten op het voorjaar en alle verse groenten die dat seizoen met zich mee brengt. De eerste zaadjes zijn al gezaaid, maar het duurt nog wel een paar weken voordat we nieuwe producten kunnen oogsten. Daarom nu nog even genieten met ingrediënten die er nog wel zijn in deze heerlijke chili met kikkererwten.

 

Ui, paprika, winterpeen, knoflook en koriander via biologische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Geraspte kaas van de Kaastobbe uit Duiven. Gehakt van boerderij De Houberg uit Lobith. De rest van de ingrediënten kopen we (biologisch) in via de lokale groothandel.

Ingredienten
  4 takjes Koriander
  125 st Zure room 125ml
  2 st Winterpeen
  1 st Tomatenblokjes, blik
  1 st Bonen in blik
  1 st Kikkererwten (blik)
  1 st Ui
  2 st Knoflookteen
  2 st Rode puntpaprika
  1 st Kruidenmix
  2 st Gehakt
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm breed.  Was- en schil de winterpeen en snijd in stukjes van c.a. een halve centimeter. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de droge kruiden toe en fruit 2 min. mee. Voeg de paprika en winterpeen toe en bak nog 10 min. op laag vuur.
  • Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan, hapjespan of wok en bak het gehakt in 10 min. bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Doe ondertussen de kikkererwten en bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Voeg het gehakt, de kikkererwten, bonen en tomaten toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 15 min. zonder deksel zachtjes koken.
  • Hak de koriander fijn en bestrooi de chili met de koriander.
  • Serveer met de zure room en geraspte kaas.