Chili con carne
We moeten nog even wachten op het voorjaar en alle verse groenten die dat seizoen met zich mee brengt. De eerste zaadjes zijn al gezaaid, maar het duurt nog wel een paar weken voordat we nieuwe producten kunnen oogsten. Daarom nu nog even genieten met ingrediënten die er nog wel zijn in deze heerlijke chili met kikkererwten.
Ui, paprika, winterpeen, knoflook en koriander via biologische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Geraspte kaas van de Kaastobbe uit Duiven. Gehakt van boerderij Dykhoeve uit Herwen. De rest van de ingrediënten kopen we (biologisch) in via de lokale groothandel.
4 takjes | Koriander | |
125 ml | Zure room | |
2 st | Winterpeen | |
1 st | Tomatenblokjes, blik | |
1 st | Bonen in blik | |
1 st | Kikkererwten (blik) | |
1 st | Ui | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Rode puntpaprika | |
1 st | Kruidenmix | |
1 st | Gehakt half om half | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm breed. Was- en schil de winterpeen en snijd in stukjes van c.a. een halve centimeter. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de droge kruiden toe en fruit 2 min. mee. Voeg de paprika en winterpeen toe en bak nog 10 min. op laag vuur.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan, hapjespan of wok en bak het gehakt in 10 min. bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Doe ondertussen de kikkererwten en bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Voeg het gehakt, de kikkererwten, bonen en tomaten toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 15 min. zonder deksel zachtjes koken.
- Hak de koriander fijn en bestrooi de chili met de koriander.
- Serveer met de zure room en geraspte kaas.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht