Bijzondere hamburgers met prei en citroen
Een andere burger, door de prei, die we eerst roosteren in de oven en daarna door het gehakt mengen. Eventueel met een lekker fris yoghurt sausje. Van origine een Israëlisch gerecht en nu lekker bij jou op je bord, met ingrediënten van de Locals. Met veel dank aan mijn evenknie in Deventer: No-peanuts!
Mooi gehakt van slagerij Putman, echte hamburgerbroodjes van Tom van Otterloo, versze groenten van de Horsterhof uit Duiven, overige ingrediënten via bio groothandel Odin.
600 g | Rundergehakt | |
4 st | Hamburgerbroodje | |
400 g | Spinazie | |
1 st | Citroen | |
8 st | Lente-uitje | |
4 st | Eieren | |
4 st | Prei | |
2 st | Bouillonblokje | |
4 takjes | Peterselie | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200C
- Was de prei en snij deze in grove stukken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat zout. Zet in de oven en laat 20 tot 25 minuten roosteren, totdat de prei zacht is en lichtbruin begint te kleuren.
- Was de spinazie heel goed en laat uitlekken.
- Pureer de geroosterde prei in een keukenmachine of met een staafmixer (het mag een grove massa blijven).
- Doe de preipuree in een grote kom samen met het gehakt, geraspte citroenschil, de eieren, eventueel wat havermout of beschuitkruimels (als het gehakt te vochtig blijft), zout en peper. Meng goed en maak met je handen hamburgers.
- Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de hamburgers kort aan elke kant goudbruin.
- Gebruik daarna een pan met dikke bodem met deksel en breng daarin water met het bouillonblokje aan de kook. Pers de citroen helemaal uit en voeg al het sap toe aan de bouillon, plus wat extra zout (halve theelepel).
- Leg de hamburgers dakpansgewijs in de bouillon, ze hoeven net niet helemaal onder te staan. Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten stoven op laag vuur.
- Neem de deksel daarna van de pan en laat pruttelen totdat de vloeistof grotendeels verdwenen is. Neem de pan van het vuur en laat de burgers afkoelen.
- Serveer in de hamburgerbroodjes met de spinazie, peterselie en de lente uitjes. Maak eventueel nog een sausje van yoghurt, beetje honing, fijn gesneden peterselie, olijfolie en mosterd.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht