Compleet pretpakket voor Gelderse pannenkoeken
Verwennerij voor de kids (en volwassenen): PUURland levert een compleet pretpakket voor regionale pannenkoeken. Van het meel van de Witte Watermolen tot aan het potje appelstroop van het Gelders Eiland en uiteraard de door Mariken (van de Dalweg) gemaakte jam van 't Zonnehuis.
Het pannenkoekenmeel komt van de Witte Watermolen uit het Sonsbeekpark in Arnhem, de eieren komen via de Horsterhof in Duiven, de melk komt van zuivelboerderij Ijsseloord in Arnhem en het bier is van onze stadsbrouwerij Durs. Het spek is van Putman uit de Steenstraat, de jam van Mariken van 't Zonnehuis in Arnhem en de appels en een potje appelstroop komen van het Gelders Eiland in Lobith.
1000 ml | Melk | |
500 g | Pannenkoekenmix | |
4 st | Eieren | |
1 | Appelstroop | |
1 | Huisgemaakte jam | |
4 st | Appels | |
12 plakjes | Ontbijtspek | |
2 st | Speciaal bier | |
g | Zout | |
g | Suiker |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak het beslag voor de pannenkoeken: Voor 4 personen:
- Zeef ± 250g tarwebloem met een mespunt zout boven een grote beslagkom. Voeg twee eieren en ± 300 ml melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk er vervolgens langzaam het bier bij (begin met 1/2 flesje) en klop opnieuw glad tot je vindt dat je een mooie dikte hebt; dik beslag = dikke pannekoeken...
- Snij de appels in dunne schijfjes en leg het spek klaar binnen handbereik.
- Bak eerst een aantal naturelpannenkoeken (en ja, de eerst pannenkoek mislukt altijd....) en daarna appel- en spekpannenkoeken.
- Serveer met appelstroop van het Gelders Eiland en de huisgemaakte jam van Mariken.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht