Compleet pretpakket voor Gelderse pannenkoeken

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Graan

Verwennerij voor de kids (en volwassenen): PUURland levert een compleet pretpakket voor regionale pannenkoeken. Van het meel van de Witte Watermolen tot aan het potje appelstroop van het Gelders Eiland en uiteraard de door Mariken (van de Dalweg) gemaakte jam van 't Zonnehuis. 

 

Het pannenkoekenmeel komt van de Witte Watermolen uit het Sonsbeekpark in Arnhem, de eieren komen via de Horsterhof in Duiven, de melk komt van zuivelboerderij Ijsseloord in Arnhem en het bier is van onze stadsbrouwerij Durs. Het spek is van Putman uit de Steenstraat, de jam van Mariken van 't Zonnehuis in Arnhem en de appels en een potje appelstroop komen van het Gelders Eiland in Lobith. 

Ingredienten
  1000 ml Melk
  500 g Pannenkoekenmix
  4 st Eieren
  1 Appelstroop
  1 Huisgemaakte jam
  4 st Appels
  12 plakjes Ontbijtspek
  2 st Speciaal bier
  g Zout
  g Suiker
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak het beslag voor de pannenkoeken: Voor 4 personen:
  • Zeef ± 250g tarwebloem met een mespunt zout boven een grote beslagkom. Voeg twee eieren en ± 300 ml melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk er vervolgens langzaam het bier bij (begin met 1/2 flesje) en klop opnieuw glad tot je vindt dat je een mooie dikte hebt; dik beslag = dikke pannekoeken...
  • Snij de appels in dunne schijfjes en leg het spek klaar binnen handbereik.
  • Bak eerst een aantal naturelpannenkoeken (en ja, de eerst pannenkoek mislukt altijd....) en daarna appel- en spekpannenkoeken.
  • Serveer met appelstroop van het Gelders Eiland en de huisgemaakte jam van Mariken.