Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten
Gewoon een hele lekkere pasta waarvoor ik me liet inspireren door het huisblad van de Ekoplaza. Zorg dat hij lekker smeuig blijft met olijfolie, kookvocht of zelfs een beetje room.
Pasta uit Italië via de Odin samen met de hazelnoten. Broccoli, rode peper, citroen en knoflook van dynamische tuinderij De Horsterhof in Duiven.
300 g | Conchiglie (schelpjespasta) | |
2 st | Ansjovis in olie (blikje) | |
80 g | Hazelnoten | |
600 st | Broccoli | |
1 st | Citroen | |
1 st | Rode peper | |
4 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout | |
st | Brood/beschuit-kruim |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Snipper de knoflook en de rode peper.
- Snijd de ansjovis in stukjes, bewaar de olie!
- Verkruimel de hazelnoten en een beschuit of stuk oud brood.
- Rasp de citroenschil ven de citroen en knijp het sap eruit in een glas. Snijd de broccoli in roosjes.
Bereiden:
- Verhit een eetlepel olijfolie p/p samen met 1/2 lepel ansjovisolie p/p in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper (naar smaak!) ca. 3 à 4 minuten, totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de ansjovis en een lepel citroensap p/p toe en bak 1 à 2 minuten totdat de ansjovis wegsmelt.
- Bak in een andere pan het broodkruim met de hazelnoten en de citroenrasp in een scheut olijfolie knapperig.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli-roosjes de laatste 5 minuten toe.
- Giet na afloop van de kooktijd alles af maar bewaar een klein kopje kookvocht.
- Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met de knoflook en ansjovis. Verhit nog zo’n 2 minuten door terwijl je alles goed mengt. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht en/of olijfolie toe.
- Serveer de pasta met de gebakken hazelnootkruimels erop.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Aardappel prei soep met gerookte zalmforel Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht -
Vlees
Stamppot van spinazie met blauwe kaas en speklappen smaakvolle combi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Oesterzwam shoarma Met vlezige bite! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst gebakken met groenten en omelet Rijst met omelet, een goede combi! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bietensoep met krokante salie en hazelnoten Bekijk gerecht -
Vlees
Chili con carne Comfort food Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pastinaak paddenstoelen stoof Rijk van smaak Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met chinese kool, cashews en verse shii-take copy Vers met een oosters tintje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met pompoenpuree Bekijk gerecht