Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten
Gewoon een hele lekkere pasta waarvoor ik me liet inspireren door het huisblad van de Ekoplaza. Zorg dat hij lekker smeuig blijft met olijfolie, kookvocht of zelfs een beetje room.
Pasta uit Italië via de Odin samen met de hazelnoten. Broccoli, rode peper, citroen en knoflook van dynamische tuinderij De Horsterhof in Duiven.
300 g | Conchiglie (schelpjespasta) | |
2 st | Ansjovis in olie (blikje) | |
80 g | Hazelnoten | |
600 st | Broccoli | |
1 st | Citroen | |
1 st | Rode peper | |
4 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout | |
st | Brood/beschuit-kruim |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Snipper de knoflook en de rode peper.
- Snijd de ansjovis in stukjes, bewaar de olie!
- Verkruimel de hazelnoten en een beschuit of stuk oud brood.
- Rasp de citroenschil ven de citroen en knijp het sap eruit in een glas. Snijd de broccoli in roosjes.
Bereiden:
- Verhit een eetlepel olijfolie p/p samen met 1/2 lepel ansjovisolie p/p in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper (naar smaak!) ca. 3 à 4 minuten, totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de ansjovis en een lepel citroensap p/p toe en bak 1 à 2 minuten totdat de ansjovis wegsmelt.
- Bak in een andere pan het broodkruim met de hazelnoten en de citroenrasp in een scheut olijfolie knapperig.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli-roosjes de laatste 5 minuten toe.
- Giet na afloop van de kooktijd alles af maar bewaar een klein kopje kookvocht.
- Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met de knoflook en ansjovis. Verhit nog zo’n 2 minuten door terwijl je alles goed mengt. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht en/of olijfolie toe.
- Serveer de pasta met de gebakken hazelnootkruimels erop.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht