Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten
Gewoon een hele lekkere pasta waarvoor ik me liet inspireren door het huisblad van de Ekoplaza. Zorg dat hij lekker smeuig blijft met olijfolie, kookvocht of zelfs een beetje room.
Pasta uit Italië via de Odin, broccoli, rode peper, citroen en knoflook ingekocht via Distreko. Ansjovisfilets van de Visbroertjes, hazelnoten via 't Zuivelhoekje, beiden op de Steenstraat.
300 g | Conchiglie (schelpjespasta) | |
2 st | Ansjovis in olie (blikje) | |
80 g | Hazelnoten | |
600 g | Broccoli | |
1 st | Citroen | |
1 st | Rode peper | |
4 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout | |
st | Brood/beschuit-kruim |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Snipper de knoflook en de rode peper.
- Snijd de ansjovis in stukjes, bewaar de olie!
- Verkruimel de hazelnoten en een beschuit of stuk oud brood.
- Rasp de citroenschil ven de citroen en knijp het sap eruit in een glas. Snijd de broccoli in roosjes.
Bereiden:
- Verhit een eetlepel olijfolie p/p samen met 1/2 lepel ansjovisolie p/p in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper (naar smaak!) ca. 3 à 4 minuten, totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de ansjovis en een lepel citroensap p/p toe en bak 1 à 2 minuten totdat de ansjovis wegsmelt.
- Bak in een andere pan het broodkruim met de hazelnoten en de citroenrasp in een scheut olijfolie knapperig.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli-roosjes de laatste 5 minuten toe.
- Giet na afloop van de kooktijd alles af maar bewaar een klein kopje kookvocht.
- Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met de knoflook en ansjovis. Verhit nog zo’n 2 minuten door terwijl je alles goed mengt. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht en/of olijfolie toe.
- Serveer de pasta met de gebakken hazelnootkruimels erop.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht