Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Voor de afwisseling en de smaak moet ik in dit seizoen soms wat verder weg mijn spullen halen. De grens ligt bij wat nog per vrachwagen aangevoerd kan worden en ik probeer dat altijd te doen via lokale ondernemers zodat we de lokale economie steunen. Een mooie winterse pasta is het resultaat. Ik liet me inspireren door het huisblad van de Ekoplaza.

 

Pasta uit Italië via de Odin, broccoli, rode peper, citroen en knoflook ingekocht via Distreko. Ansjovisfilets van de Visbroertjes, hazelnoten via 't Zuivelhoekje, beiden op de Steenstraat. 

Ingredienten
  300 g Conchiglie (schelpjespasta)
  2 st Ansjovis in olie (blikje)
  80 g Hazelnoten
  600 g Broccoli
  1 st Citroen
  1 st Rode peper
  4 st Knoflookteen
  Olijfolie
  st Peper en zout
  st Brood/beschuit-kruim
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Snipper de knoflook en de rode peper.
  • Snijd de ansjovis in stukjes, bewaar de olie! 
  • Verkruimel de hazelnoten en een beschuit of stuk oud brood. 
  • Rasp de citroenschil ven de citroen en knijp het sap eruit in een glas. Snijd de broccoli in roosjes.

 

Bereiden:

  • Verhit een eetlepel olijfolie p/p samen met 1/2 lepel ansjovisolie p/p  in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper (naar smaak!) ca. 3 à 4 minuten, totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de ansjovis en een lepel citroensap p/p toe en bak 1 à 2 minuten totdat de ansjovis wegsmelt. 
  • Bak in een andere pan het broodkruim met de hazelnoten en de citroenrasp in een scheut olijfolie knapperig 
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli toe aan de kokende pasta wanneer deze nog 4 minuten moet koken. gebleven olijfolie knapperig. 
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de anwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli-roosjes de laatste 5 minuten toe.
  • Giet na afloop van de kooktijd alles af maar bewaar een klein kopje kookvocht. 
  • Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met de knoflook en ansjovis. Verhit nog zo’n 2 minuten door terwijl je alles goed mengt. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe. 
  • Serveer de pasta met de gebakken hazelnootkruimels erop.

Eet smakelijk!