Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten
Gewoon een hele lekkere pasta waarvoor ik me liet inspireren door het huisblad van de Ekoplaza. Zorg dat hij lekker smeuig blijft met olijfolie, kookvocht of zelfs een beetje room.
Pasta uit Italië via de Odin samen met de hazelnoten. Broccoli, rode peper, citroen en knoflook van dynamische tuinderij De Horsterhof in Duiven.
300 g | Conchiglie (schelpjespasta) | |
2 st | Ansjovis in olie (blikje) | |
80 g | Hazelnoten | |
600 st | Broccoli | |
1 st | Citroen | |
1 st | Rode peper | |
4 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout | |
st | Brood/beschuit-kruim |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Snipper de knoflook en de rode peper.
- Snijd de ansjovis in stukjes, bewaar de olie!
- Verkruimel de hazelnoten en een beschuit of stuk oud brood.
- Rasp de citroenschil ven de citroen en knijp het sap eruit in een glas. Snijd de broccoli in roosjes.
Bereiden:
- Verhit een eetlepel olijfolie p/p samen met 1/2 lepel ansjovisolie p/p in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper (naar smaak!) ca. 3 à 4 minuten, totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de ansjovis en een lepel citroensap p/p toe en bak 1 à 2 minuten totdat de ansjovis wegsmelt.
- Bak in een andere pan het broodkruim met de hazelnoten en de citroenrasp in een scheut olijfolie knapperig.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de broccoli-roosjes de laatste 5 minuten toe.
- Giet na afloop van de kooktijd alles af maar bewaar een klein kopje kookvocht.
- Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met de knoflook en ansjovis. Verhit nog zo’n 2 minuten door terwijl je alles goed mengt. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht en/of olijfolie toe.
- Serveer de pasta met de gebakken hazelnootkruimels erop.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met geroosterde koolraap en saliebotersaus Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VeganVegetarische goulash met linzen Een heerlijke vege goulash Bekijk gerecht