Courgettegehaktballen met rijst en komkommersaus

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

 

Alle groenten via biologische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Rijst wordt biologisch ingekocht. Gehakt van Dykhoeve uit Herwen en yoghurt van buffelboerderij Arns uit Zevenaar.

Ingredienten
  1 Yoghurt
  1 st Courgette
  1 st Rijst
  2 st Knoflookteen
  2 st Ui
  1 st Komkommer
  1 st Gehakt half om half
  24 takjes Bieslook
  1 st Eieren
  50 g Paneermeel
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snipper de uien. Verhit ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Schep uit de pan.
  • Rasp ondertussen de komkommer grof. Bestrooi met het zout en laat uitlekken in een vergiet.
  • Rasp de courgette grof, knijp het vocht eruit en doe de geraspte courgette in een kom. Meng de courgette met het gehakt, paneermeel, de gebakken ui en het ei en bestrooi met peper en eventueel zout. Vorm 12 balletjes (per 4 personen) van het mengsel, leg op een bord en laat 15 min. rusten in de koelkast.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen de rest van de olie en de boter in de koekenpan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 15 min. rondom gaar. Keer ze steeds heel voorzichtig om.
  • Doe ondertussen de bieslook met yoghurt in de hoge beker en pureer met een staafmixer. Knijp de geraspte komkommer uit en meng met de yoghurt,  Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel de rijst en gehaktballetjes over de borden en serveer met de komkommer-yoghurtsaus.