Courgettes gevuld met boekweit en tomaat
Door courgette in de oven te bereiden behoudt hij veel van zijn smaak. We vullen hem hier onder andere met boekweit, een ewitrijk product en boordevol vezels. In combinatie met de tomaten en oesterzwammen een gevarieerd veganistisch hoofdgerecht, afgemaakt met frisse komkommerblokjes.
De groenten en kruiden komen via boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. Oesterzwammen van de Middelwaard uit Loo. De overige ingredienten kopen we in bij biologische groothandel.
1 st | Kruidenmix | |
2 st | Courgette | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Boekweit | |
80 g | Oesterzwam | |
4 st | Tomaten | |
2 st | Ui | |
1 st | Komkommer | |
4 takjes | Peterselie | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Kook de boekweitkorrels volgens de verpakking en verwarm de oven voor op 200 graden
Halveer de courgette in de lengte, hol het een beetje uit. Bewaar de courgette die je eruit haalt.
Doe een laagje water in de pan en voeg hier de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook aan toe.
Gaar dit kort en voeg de in stukjes gesneden oesterzwam toe samen met de in blokjes gesneden tomaat en het vruchtvlees van de uitgeholde courgette.
Voeg dan de kruiden toe en voeg als de boekweitkorrels gaar zijn, deze toe en schep het dan in de courgette
Zet het 20 a 30 minuten in de oven, check even of je courgette zacht is.
Als je het uit de oven haalt, garneer het dan af met komkommerblokjes.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht