Courgettes gevuld met boekweit en tomaat
Door courgette in de oven te bereiden behoudt hij veel van zijn smaak. We vullen hem hier onder andere met boekweit, een ewitrijk product en boordevol vezels. In combinatie met de tomaten en oesterzwammen een gevarieerd veganistisch hoofdgerecht, afgemaakt met frisse komkommerblokjes.
De groenten en kruiden komen via boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. Oesterzwammen van de Middelwaard uit Loo. De overige ingredienten kopen we in bij biologische groothandel.
1 st | Kruidenmix | |
2 st | Courgette | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Boekweit | |
80 g | Oesterzwam | |
4 st | Tomaten | |
2 st | Ui | |
1 st | Komkommer | |
4 takjes | Peterselie | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Kook de boekweitkorrels volgens de verpakking en verwarm de oven voor op 200 graden
Halveer de courgette in de lengte, hol het een beetje uit. Bewaar de courgette die je eruit haalt.
Doe een laagje water in de pan en voeg hier de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook aan toe.
Gaar dit kort en voeg de in stukjes gesneden oesterzwam toe samen met de in blokjes gesneden tomaat en het vruchtvlees van de uitgeholde courgette.
Voeg dan de kruiden toe en voeg als de boekweitkorrels gaar zijn, deze toe en schep het dan in de courgette
Zet het 20 a 30 minuten in de oven, check even of je courgette zacht is.
Als je het uit de oven haalt, garneer het dan af met komkommerblokjes.
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht