Courgettes gevuld met boekweit en tomaat
Door courgette in de oven te bereiden behoudt hij veel van zijn smaak. We vullen hem hier onder andere met boekweit, een ewitrijk product en boordevol vezels. In combinatie met de tomaten en oesterzwammen een gevarieerd veganistisch hoofdgerecht, afgemaakt met frisse komkommerblokjes.
De groenten en kruiden komen via boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. Oesterzwammen van de Middelwaard uit Loo. De overige ingredienten kopen we in bij biologische groothandel.
1 st | Kruidenmix | |
2 st | Courgette | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Boekweit | |
80 g | Oesterzwam | |
4 st | Tomaten | |
2 st | Ui | |
1 st | Komkommer | |
4 takjes | Peterselie | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Kook de boekweitkorrels volgens de verpakking en verwarm de oven voor op 200 graden
Halveer de courgette in de lengte, hol het een beetje uit. Bewaar de courgette die je eruit haalt.
Doe een laagje water in de pan en voeg hier de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook aan toe.
Gaar dit kort en voeg de in stukjes gesneden oesterzwam toe samen met de in blokjes gesneden tomaat en het vruchtvlees van de uitgeholde courgette.
Voeg dan de kruiden toe en voeg als de boekweitkorrels gaar zijn, deze toe en schep het dan in de courgette
Zet het 20 a 30 minuten in de oven, check even of je courgette zacht is.
Als je het uit de oven haalt, garneer het dan af met komkommerblokjes.
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht