Couscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Mooie zomerse maaltijdsalade die zowel warm als koud te eten is. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Wat hier de aardappel is, is daar de couscous. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Snijbiet is vers het allerlekkerst en zeer gezond. Ik laat het 's ochtends plukken en lever dezelde dag nog bij jullie op het bord. 

 

Snijbiet van de Horsterhof. De lente-uitjes en knoflook ook van de Horsterhof. De biologische couscous is ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band net als de walnoten. De geitenkaas van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat. De rozemarijn komt vers van het (Kweek)land.

Ingredienten
  300 g Couscous
  600 g Snijbiet
  4 st Lente-uitje
  100 g Geitenkaas
  100 ml Creme fraiche
  100 g Walnoten
  4 st Knoflookteen
  2 takjes Rozemarijn van Kweekland
  Olijfolie
  Zout, peper
  Balsamico azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Bereid de couscous door hem aan de kook te brengen in een pan met een gelijke hoeveelheid water en couscous (100 gr couscous = 100 gr water) en zout). Zet na 3 minuten koken het gas uit en laat de couscous wellen in zijn vocht met de delsel op de pan.

  • Snijd de lenteuitjes in ringen en knoflook fijn. Was de snijbiet en snijd de stelen van de snijbiet in stukjes. Scheur het blad van de snijbiet wat kleiner. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper deze zeer fijn.

  • Fruit de uitjes en knoflook zachtjes in olie tot de uitjes beginnen te kleuren.

  • Doe de snijbietstelen erbij in de pan en bak dit vijf minuten mee. Doe dan de in stukken gescheurde bladeren erbij en bak nog een paar minuten. Voeg nu ook de gesnipperde rozemarijn toe.

  • Voeg dan per persoon twee eetlepels crème fraiche toe.

  • Voeg de zachte geitenkaas en een flinke scheut (balsamico)azijn toe en roer alles goed door elkaar.

  • Roer de (inmiddels gewelde) couscous door het mengsel (giet het eventuele overtollige water af) en voeg zout, peper, walnoten en (als je het in huis hebt parmezaan) naar eigen smaak toe.