Couscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas
Mooie maaltijdsalade die zowel warm als koud te eten is. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Wat hier de aardappel is, is daar de couscous. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Snijbiet is vers het allerlekkerst en zeer gezond. Ik laat het 's ochtends plukken en lever dezelde dag nog bij jullie op het bord.
Snijbiet van de Horsterhof. De lente-uitjes en knoflook ook van de Horsterhof. De biologische couscous is ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band net als de walnoten en de geitenkaas. De rozemarijn komt vers uit de tuin.
1 st | Couscous | |
600 g | Snijbiet | |
4 st | Lente-uitje | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
100 g | Walnoten | |
4 st | Knoflookteen | |
2 takjes | Rozemarijn | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
Balsamico azijn |
Bereid de couscous door hem aan de kook te brengen in een pan met een gelijke hoeveelheid water en couscous (100 gr couscous = 100 gr water) en zout). Zet na 3 minuten koken het gas uit en laat de couscous wellen in zijn vocht met de deksel op de pan.
Snijd de lenteuitjes in ringen en knoflook fijn. Was de snijbiet en snijd de stelen van de snijbiet in stukjes van ± 2 cm. Scheur het blad van de snijbiet wat kleiner. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper deze zeer fijn.
Fruit de uitjes en knoflook zachtjes in olie tot de uitjes beginnen te kleuren.
Doe de snijbietstelen erbij in de pan en bak dit vijf minuten mee. Doe dan de in stukken gescheurde bladeren erbij en bak nog een paar minuten. Voeg nu ook de gesnipperde rozemarijn toe.
Voeg dan per persoon twee eetlepels crème fraiche toe.
Voeg de zachte geitenkaas en een flinke scheut (balsamico)azijn toe en roer alles goed door elkaar.
Roer de (inmiddels gewelde) couscous door het mengsel (giet het eventuele overtollige water af) en voeg zout, peper, walnoten en (als je het in huis hebt parmezaan) naar eigen smaak toe.
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht