Couscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas
Mooie maaltijdsalade die zowel warm als koud te eten is. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Wat hier de aardappel is, is daar de couscous. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Snijbiet is vers het allerlekkerst en zeer gezond. Wij plukken het 's ochtends plukken en leveren het dezelde dag nog bij jullie op het bord.
Snijbiet van de Horsterhof. De lente-uitjes en knoflook ook van de Horsterhof. De couscous is ingekocht via de biologische groothandel, net als de walnoten en de geitenkaas. De rozemarijn komt vers uit de tuin.
1 st | Couscous | |
600 g | Snijbiet | |
2 st | Lente-uitje | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
100 g | Walnoten | |
4 st | Knoflookteen | |
2 takjes | Rozemarijn | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
Balsamico azijn |
Bereid de couscous door hem aan de kook te brengen in een pan met een gelijke hoeveelheid water en couscous (100 gr couscous = 100 gr water) en zout). Zet na 3 minuten koken het gas uit en laat de couscous wellen in zijn vocht met de deksel op de pan.
Snijd de lenteuitjes in ringen en knoflook fijn. Was de snijbiet en snijd de stelen van de snijbiet in stukjes van ± 2 cm. Scheur het blad van de snijbiet wat kleiner. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en snipper deze zeer fijn.
Fruit de uitjes en knoflook zachtjes in olie tot de uitjes beginnen te kleuren.
Doe de snijbietstelen erbij in de pan en bak dit vijf minuten mee. Doe dan de in stukken gescheurde bladeren erbij en bak nog een paar minuten. Voeg nu ook de gesnipperde rozemarijn toe.
Voeg dan per persoon twee eetlepels crème fraiche toe.
Voeg de zachte geitenkaas en een flinke scheut (balsamico)azijn toe en roer alles goed door elkaar.
Roer de (inmiddels gewelde) couscous door het mengsel (giet het eventuele overtollige water af) en voeg zout, peper, walnoten en (als je het in huis hebt parmezaan) naar eigen smaak toe.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht