Couscous met zalmforel en veldsla
Voor als je haast hebt, maar wel iets lekkers wilt eten. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Wat hier de aardappel is, is daar de couscous. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe.
Veldsla en citroen via de Horsterhof. De biologische couscous is ingekocht via de biologische groothandel. De zalmforel halen we 's ochtends weer vers bij forellenkwekerij 't Smallert in Emst.
1 st | Couscous | |
600 g | Veldsla | |
600 g | Zalmforel FIlet | |
1 st | Citroen | |
60 g | Pijnboompitten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Wel de couscous volgens de verpakking. Breng op smaak met olie, peper, zout en het sap van de citroen. Zet even weg.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, haal ze uit de pan en zet even weg.
Bestrooi de zalmforel met peper en zout, verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur eerst op de huidkant 5 minuten en dan nog de andere 3 kanten in zo'n 3 minuten rosé gaar.
Meng de veldsla door de couscous en schep op de borden, leg de zalm hierop en maak af met de pijnboompitjes en nog wat citroensap.
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht