Couscous met zalmforel en veldsla
Voor als je haast hebt, maar wel iets lekkers wilt eten. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Wat hier de aardappel is, is daar de couscous. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe.
Veldsla en citroen via de Horsterhof. De biologische couscous is ingekocht via de biologische groothandel. De zalmforel halen we 's ochtends weer vers bij forellenkwekerij 't Smallert in Emst.
1 st | Couscous | |
600 g | Veldsla | |
400 g | Zalmforel FIlet | |
1 st | Citroen | |
60 g | Pijnboompitten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Wel de couscous volgens de verpakking. Breng op smaak met olie, peper, zout en het sap van de citroen. Zet even weg.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, haal ze uit de pan en zet even weg.
Bestrooi de zalmforel met peper en zout, verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur eerst op de huidkant 5 minuten en dan nog de andere 3 kanten in zo'n 3 minuten rosé gaar.
Meng de veldsla door de couscous en schep op de borden, leg de zalm hierop en maak af met de pijnboompitjes en nog wat citroensap.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht