Couscous met zalmforel en veldsla
Voor als je haast hebt, maar wel iets lekkers wilt eten. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Wat hier de aardappel is, is daar de couscous. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe.
Veldsla en citroen via de Horsterhof. De biologische couscous is ingekocht via de biologische groothandel. De zalmforel halen we 's ochtends weer vers bij forellenkwekerij 't Smallert in Emst.
1 st | Couscous | |
600 g | Veldsla | |
600 g | Zalmforel FIlet | |
1 st | Citroen | |
60 g | Pijnboompitten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Wel de couscous volgens de verpakking. Breng op smaak met olie, peper, zout en het sap van de citroen. Zet even weg.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, haal ze uit de pan en zet even weg.
Bestrooi de zalmforel met peper en zout, verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur eerst op de huidkant 5 minuten en dan nog de andere 3 kanten in zo'n 3 minuten rosé gaar.
Meng de veldsla door de couscous en schep op de borden, leg de zalm hierop en maak af met de pijnboompitjes en nog wat citroensap.
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht