Couscous met zalmforel en veldsla

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Graan

Voor als je haast hebt, maar wel iets lekkers wilt eten. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Wat hier de aardappel is, is daar de couscous. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. 

 

Veldsla en citroen via de Horsterhof. De biologische couscous is ingekocht via de biologische groothandel. De zalmforel halen we 's ochtends weer vers bij forellenkwekerij 't Smallert in Emst.

Ingredienten
  1 st Couscous
  600 g Veldsla
  600 g Zalmforel FIlet
  1 st Citroen
  60 g Pijnboompitten
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

Wel de couscous volgens de verpakking. Breng op smaak met olie, peper, zout en het sap van de citroen. Zet even weg.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, haal ze uit de pan en zet even weg.

Bestrooi de zalmforel met peper en zout, verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur eerst op de huidkant 5 minuten en dan nog de andere 3 kanten in zo'n 3 minuten  rosé gaar.

Meng de veldsla door de couscous en schep op de borden, leg de zalm hierop en maak af met de pijnboompitjes en nog wat citroensap.