Couscous met zalmforel en veldsla
Voor als je haast hebt, maar wel iets lekkers wilt eten. Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Wat hier de aardappel is, is daar de couscous. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe.
Veldsla en citroen via de Horsterhof. De biologische couscous is ingekocht via de biologische groothandel. De zalmforel halen we 's ochtends weer vers bij forellenkwekerij 't Smallert in Emst.
1 st | Couscous | |
600 g | Veldsla | |
600 g | Zalmforel FIlet | |
1 st | Citroen | |
60 g | Pijnboompitten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Wel de couscous volgens de verpakking. Breng op smaak met olie, peper, zout en het sap van de citroen. Zet even weg.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, haal ze uit de pan en zet even weg.
Bestrooi de zalmforel met peper en zout, verwarm een scheutje olie in de koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur eerst op de huidkant 5 minuten en dan nog de andere 3 kanten in zo'n 3 minuten rosé gaar.
Meng de veldsla door de couscous en schep op de borden, leg de zalm hierop en maak af met de pijnboompitjes en nog wat citroensap.
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht