Couscous salade met gegrilde courgette en raapstelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Graan

Een salade van couscous mooi opgemaakt op je bord. Je kunt deze salade lauwarm eten, maar ook koud is hij heel lekker. Zo kan je de restjes nog bewaren voor lunch de volgende dag.

 

Raapstelen uit de kas van boerderij de Horsterhof uit Duiven, de rest van de ingrediënten regelen we ook allemaal via hen, wat zij zelf niet kunnen leveren komt via de lokale (bio) groothandel. 

Ingredienten
  1 st Couscous
  2 st Rode puntpaprika
  1 st Courgette
  200 g Raapstelen
  2 takjes Munt
  1 st Bouillonblokje
  40 g Amandelen
  st Citroen
  Honing
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Snijd de courgette in dunne plakken. Bestrijk de courgette met een beetje olijfolie, zout en peper. Laat deze mooi grillen.

Verwijder de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen goed. Hak de munt fijn. Snijd de paprika in reepjes

Maak de couscous zoals op de verpakking en gooi er een halve groentebouillon bij voor de smaak. 

Meng voor de dressing 1 el olijfolie, 1/2 el honing en een beetje citroensap met elkaar. Doe dat bij de couscous samen met de paprika en de fijngesneden munt. Even los maken met een vork. Leg de raapstelen op de bodem van het bord, couscous erop, opgerolde courgette er op en bestrooi met gehakte amandelen.

* ook lekker met wat gebrokkelde feta of geitenkaas.