Couscous salade met gegrilde courgette en raapstelen
Een salade van couscous mooi opgemaakt op je bord. Je kunt deze salade lauwarm eten, maar ook koud is hij heel lekker. Zo kan je de restjes nog bewaren voor lunch de volgende dag.
Raapstelen uit de kas van boerderij de Horsterhof uit Duiven, de rest van de ingrediënten regelen we ook allemaal via hen, wat zij zelf niet kunnen leveren komt via de lokale (bio) groothandel.
1 st | Couscous | |
2 st | Rode puntpaprika | |
1 st | Courgette | |
200 g | Raapstelen | |
2 takjes | Munt | |
1 st | Bouillonblokje | |
40 g | Amandelen | |
st | Citroen | |
Honing | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Snijd de courgette in dunne plakken. Bestrijk de courgette met een beetje olijfolie, zout en peper. Laat deze mooi grillen.
Verwijder de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen goed. Hak de munt fijn. Snijd de paprika in reepjes
Maak de couscous zoals op de verpakking en gooi er een halve groentebouillon bij voor de smaak.
Meng voor de dressing 1 el olijfolie, 1/2 el honing en een beetje citroensap met elkaar. Doe dat bij de couscous samen met de paprika en de fijngesneden munt. Even los maken met een vork. Leg de raapstelen op de bodem van het bord, couscous erop, opgerolde courgette er op en bestrooi met gehakte amandelen.
* ook lekker met wat gebrokkelde feta of geitenkaas.
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht