Couscous salade met gegrilde courgette en raapstelen
Een salade van couscous mooi opgemaakt op je bord. Je kunt deze salade lauwarm eten, maar ook koud is hij heel lekker. Zo kan je de restjes nog bewaren voor lunch de volgende dag.
Raapstelen uit de kas van boerderij de Horsterhof uit Duiven, de rest van de ingrediënten regelen we ook allemaal via hen, wat zij zelf niet kunnen leveren komt via de lokale (bio) groothandel.
1 st | Couscous | |
2 st | Rode puntpaprika | |
1 st | Courgette | |
200 g | Raapstelen | |
2 takjes | Munt | |
1 st | Bouillonblokje | |
40 g | Amandelen | |
st | Citroen | |
Honing | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Snijd de courgette in dunne plakken. Bestrijk de courgette met een beetje olijfolie, zout en peper. Laat deze mooi grillen.
Verwijder de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen goed. Hak de munt fijn. Snijd de paprika in reepjes
Maak de couscous zoals op de verpakking en gooi er een halve groentebouillon bij voor de smaak.
Meng voor de dressing 1 el olijfolie, 1/2 el honing en een beetje citroensap met elkaar. Doe dat bij de couscous samen met de paprika en de fijngesneden munt. Even los maken met een vork. Leg de raapstelen op de bodem van het bord, couscous erop, opgerolde courgette er op en bestrooi met gehakte amandelen.
* ook lekker met wat gebrokkelde feta of geitenkaas.
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht