Curry van aardappel, wortel en rode linzen
Een heerlijk voedzame vegetarische curry, bereid met curry madras en geserveerd met brood. Lekker en gezond!
Winterpeen, uit, knoflook en gember via biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Aardappelen van Landgoed huis Zevenaar. Brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem en de kruiden en tomaten zijn ingekocht.
200 g | Rode linzen | |
1 st | Gepelde tomaten, blik | |
1 st | Brood | |
2 st | Knoflookteen | |
400 g | Wortelen | |
500 g | Aardappel vastkokend | |
2 st | Ui | |
2 st | Gemberwortel duim | |
4 takjes | Koriander | |
40 g | Curry madras | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
g | Gemalen koriander (ketoembar) |
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de blaadjes van de koriander grof en de steeltjes fijn.
Verhit olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui in 8 min. glazig. Voeg de fijngesneden knoflook, gember, de gemalen koriander en de curry madras toe en bak 2 min. mee.
Spoel de linzen onder koud stromend water. Schep de tomaten uit het blik en snijd grof. Voeg de linzen, tomaten en het sap uit het blik, de koriandersteeltjes, aardappelen en het hete water (450ml op 200g linzen) toe aan het uimengsel. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur lager en kook in 30 min. gaar met de deksel op de pan. Voeg na 15 min. de winterpeen toe en schep om.
Haal de deksel van de hapjespan en laat de curry nog 6 min. koken.
Schep de curry in 4 diepe kommen en verdeel de korianderblaadjes erover. Serveer met het brood.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht