Curry van aardappel, wortel en rode linzen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Aardappelen

Een heerlijk voedzame vegetarische curry, bereid met curry madras en geserveerd met brood. Lekker en gezond!  

 

Winterpeen, uit, knoflook en gember via biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Aardappelen van Landgoed huis Zevenaar. Brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem en de kruiden en tomaten zijn ingekocht.

Ingredienten
  200 g Rode linzen
  1 st Gepelde tomaten, blik
  1 st Brood
  2 st Knoflookteen
  400 g Winterpeen
  500 g Aardappel vastkokend
  2 st Ui
  2 st Gemberwortel duim
  4 takjes Koriander
  40 g Curry madras
  Olijfolie
  Zout, peper
  g Gemalen koriander (ketoembar)
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de blaadjes van de koriander grof en de steeltjes fijn.

Verhit olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui in 8 min. glazig. Voeg de fijngesneden knoflook, gember, de gemalen koriander en de curry madras toe en bak 2 min. mee.

Spoel de linzen onder koud stromend water. Schep de tomaten uit het blik en snijd grof. Voeg de linzen, tomaten en het sap uit het blik, de koriandersteeltjes, aardappelen en het hete water (450ml op 200g linzen) toe aan het uimengsel. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur lager en kook in 30 min. gaar met de deksel op de pan. Voeg na 15 min. de winterpeen toe en schep om.

Haal de deksel van de hapjespan en laat de curry nog 6 min. koken.

Schep de curry in 4 diepe kommen en verdeel de korianderblaadjes erover. Serveer met het brood.