Curry van aardappel, wortel en rode linzen
Een heerlijk voedzame vegetarische curry, bereid met curry madras en geserveerd met brood. Lekker en gezond!
Winterpeen, uit, knoflook en gember via biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Aardappelen van Landgoed huis Zevenaar. Brood van bakkerij Tom van Otterloo uit Arnhem en de kruiden en tomaten zijn ingekocht.
200 g | Rode linzen | |
1 st | Gepelde tomaten, blik | |
4 st | Pavé broodje | |
2 st | Knoflookteen | |
400 g | Winterpeen | |
500 g | Aardappel vastkokend | |
2 st | Ui | |
2 st | Gemberwortel duim | |
4 takjes | Koriander | |
40 g | Curry madras | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
g | Gemalen koriander (ketoembar) |
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de blaadjes van de koriander grof en de steeltjes fijn.
Verhit olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui in 8 min. glazig. Voeg de fijngesneden knoflook, gember, de gemalen koriander en de curry madras toe en bak 2 min. mee.
Spoel de linzen onder koud stromend water. Schep de tomaten uit het blik en snijd grof. Voeg de linzen, tomaten en het sap uit het blik, de koriandersteeltjes, aardappelen en het hete water toe aan het uimengsel. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur lager en kook in 30 min. gaar met de deksel op de pan. Voeg na 15 min. de winterpeen toe en schep om.
Haal de deksel van de hapjespan en laat de curry nog 6 min. koken.
Schep de curry in 4 diepe kommen en verdeel de korianderblaadjes erover. Serveer met het brood.
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht