Curry van aardappel, wortel en rode linzen
Een heerlijk voedzame vegetarische curry, bereid met curry madras en geserveerd met brood. Lekker en gezond!
Winterpeen, uit, knoflook en gember via biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Aardappelen van Landgoed huis Zevenaar. Brood van bakkerij Tom van Otterloo uit Arnhem en de kruiden en tomaten zijn ingekocht.
200 g | Rode linzen | |
1 st | Gepelde tomaten, blik | |
4 st | Pavé broodje | |
2 st | Knoflookteen | |
400 g | Winterpeen | |
500 g | Aardappel vastkokend | |
2 st | Ui | |
2 st | Gemberwortel duim | |
4 takjes | Koriander | |
40 g | Curry madras | |
Olijfolie | ||
Zout, peper | ||
g | Gemalen koriander (ketoembar) |
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de blaadjes van de koriander grof en de steeltjes fijn.
Verhit olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui in 8 min. glazig. Voeg de fijngesneden knoflook, gember, de gemalen koriander en de curry madras toe en bak 2 min. mee.
Spoel de linzen onder koud stromend water. Schep de tomaten uit het blik en snijd grof. Voeg de linzen, tomaten en het sap uit het blik, de koriandersteeltjes, aardappelen en het hete water toe aan het uimengsel. Breng eventueel op smaak met zout. Zet het vuur lager en kook in 30 min. gaar met de deksel op de pan. Voeg na 15 min. de winterpeen toe en schep om.
Haal de deksel van de hapjespan en laat de curry nog 6 min. koken.
Schep de curry in 4 diepe kommen en verdeel de korianderblaadjes erover. Serveer met het brood.
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht