Doperwten op z'n Frans
Pril geluk! Die rakkers in hun knappende peul, zoet en sappig, groen en vriendelijk. Verse erwtjes zijn het lekkerst 'op z'n Frans', vreemd lang gestoofd met kropsla en ui, een beetje spek en veel roomboter. En vergeet het schepje suiker niet. Vreemd dat zoet lekkerder wordt door het iets te versterken. Echt proberen!
Doperwten en uien van de koude grond van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, net als de sla. Peterselie van Kweekland en de spekjes zijn van Putman uit de Steenstraat.
2000 g | Doperwten | |
2 st | Krop sla | |
100 g | Spekjes, gerookt | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
takjes | Peterselie | |
1 st | Stokbrood | |
80 g | Boter | |
20 g | Suiker | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Dop de erwtjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Snijd de ui in grove stukken.
- Pluk de sla en was hem.
- Smelt een hele flinke klont boter in een (stoof)pan, leg er de sla erin en verdeel de spekjes, ui en erwtjes erover. Voeg een snufje zout en een theelepel suiker toe. Voeg geen water toe.
- Zet op een heel laag pitje, sluit de pan en laat een half uur zijn gang gaan. Drie kwartier is ook goed. Na een kwartier af en toe omscheppen, dat is alles.
- Tot slot wat peterselie over het gerecht strooien ... en ...
- ... serveer met het stokbrood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht