Doperwten op z'n Frans
Pril geluk! Die rakkers in hun knappende peul, zoet en sappig, groen en vriendelijk. Verse erwtjes zijn het lekkerst 'op z'n Frans', vreemd lang gestoofd met kropsla en ui, een beetje spek en veel roomboter. En vergeet het schepje suiker niet. Vreemd dat zoet lekkerder wordt door het iets te versterken. Echt proberen!
Doperwten en uien van de koude grond van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, net als de sla. Peterselie van Kweekland en de spekjes zijn van Putman uit de Steenstraat.
2000 g | Doperwten | |
2 st | Krop sla | |
100 g | Spekjes, gerookt | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
takjes | Peterselie | |
1 st | Stokbrood | |
80 g | Boter | |
20 g | Suiker | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Dop de erwtjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Snijd de ui in grove stukken.
- Pluk de sla en was hem.
- Smelt een hele flinke klont boter in een (stoof)pan, leg er de sla erin en verdeel de spekjes, ui en erwtjes erover. Voeg een snufje zout en een theelepel suiker toe. Voeg geen water toe.
- Zet op een heel laag pitje, sluit de pan en laat een half uur zijn gang gaan. Drie kwartier is ook goed. Na een kwartier af en toe omscheppen, dat is alles.
- Tot slot wat peterselie over het gerecht strooien ... en ...
- ... serveer met het stokbrood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht