Doperwten op z'n Frans
Pril geluk! Die rakkers in hun knappende peul, zoet en sappig, groen en vriendelijk. Verse erwtjes zijn het lekkerst 'op z'n Frans', vreemd lang gestoofd met kropsla en ui, een beetje spek en veel roomboter. En vergeet het schepje suiker niet. Vreemd dat zoet lekkerder wordt door het iets te versterken. Echt proberen!
Doperwten en uien van de koude grond van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, net als de sla. Peterselie van Kweekland en de spekjes zijn van Putman uit de Steenstraat.
2000 g | Doperwten | |
2 st | Krop sla | |
100 g | Spekjes, gerookt | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
Peterselie | ||
1 st | Stokbrood | |
80 g | Boter | |
20 g | Suiker | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Dop de erwtjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Snijd de ui in grove stukken.
- Pluk de sla en was hem.
- Smelt een hele flinke klont boter in een (stoof)pan, leg er de sla erin en verdeel de spekjes, ui en erwtjes erover. Voeg een snufje zout en een theelepel suiker toe. Voeg geen water toe.
- Zet op een heel laag pitje, sluit de pan en laat een half uur zijn gang gaan. Drie kwartier is ook goed. Na een kwartier af en toe omscheppen, dat is alles.
- Tot slot wat peterselie over het gerecht strooien ... en ...
- ... serveer met het stokbrood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht