Doperwten op z'n Frans
Pril geluk! Die rakkers in hun knappende peul, zoet en sappig, groen en vriendelijk. Verse erwtjes zijn het lekkerst 'op z'n Frans', vreemd lang gestoofd met kropsla en ui, een beetje spek en veel roomboter. En vergeet het schepje suiker niet. Vreemd dat zoet lekkerder wordt door het iets te versterken. Echt proberen!
Doperwten en uien van de koude grond van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, net als de sla. Peterselie van Kweekland en de spekjes zijn van Putman uit de Steenstraat.
2000 g | Doperwten | |
2 st | Krop sla | |
100 g | Spekjes, gerookt | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
takjes | Peterselie | |
1 st | Stokbrood | |
80 g | Boter | |
20 g | Suiker | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Dop de erwtjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Snijd de ui in grove stukken.
- Pluk de sla en was hem.
- Smelt een hele flinke klont boter in een (stoof)pan, leg er de sla erin en verdeel de spekjes, ui en erwtjes erover. Voeg een snufje zout en een theelepel suiker toe. Voeg geen water toe.
- Zet op een heel laag pitje, sluit de pan en laat een half uur zijn gang gaan. Drie kwartier is ook goed. Na een kwartier af en toe omscheppen, dat is alles.
- Tot slot wat peterselie over het gerecht strooien ... en ...
- ... serveer met het stokbrood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht