Vega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Oven

Carpaccio is typisch zo'n gerecht dat bijna iedereen wel lekker vindt. In een lekkere vegavariant eet je koolrabi als carpaccio een keer anders!

 

Koolrabi, kropsla, radijsjes, knoflook en peterselie van De Horsterhof. Kaas van De Kaastobbe, brood van Bakkerij Hilvers.

Ingredienten
  12 st Radijs
  1 st Krop sla
  4 st Broodjes
  120 g Kaas geraspt (gemengd)
  60 g Pijnboompitten
  4 st Koolrabi
  100 g Rozijnen
  2 st Knoflookteen
  8 takjes Peterselie
  ml Azijn
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de stengels en het blad van de koolrabi's en pof ze ca. 45 min. tot ze zacht zijn vanbinnen.

- Wel de rozijnen in de balsamicoazijn (15ml per persoon) voor enkele minuten. Pulseer, in een keukenmachine of met een staafmixer, de knoflook fijn met olijfolie (20ml per persoon) en voeg daarna de peterselie toe. Doe er de rozijnen met de balsamico azijn bij en pulseer nogmaals, maar niet te fijn. Voeg zo nodig zout toe.

- Snij de sla in dunne reepjes en rooster de pijnboompitten. Snij de radijsjes in dunne plakjes, doe in een kom met een scheut witte wijnazijn en peper en zout naar smaak. Leg de Campilano's de laatste 5 minuten bij de koolrabi in oven om ze op te warmen.

- Pel de schil van de koolrabi's en snijd er, met een scherp mes, zo dun mogelijke plakken van. Verdeel de plakken koolrabi, net als echte carpaccio, over de borden en maal er wat versgemalen zwarte peper overheen. Verdeel de dressing over de carpaccio (bewaar eventueel een beetje voor de broodjes), garneer met de sla, kaas snippers, pijnboompitten en plakjes radijs. Serveer met de warme broodjes.