Vega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood
Carpaccio is typisch zo'n gerecht dat bijna iedereen wel lekker vindt. In een lekkere vegavariant eet je koolrabi als carpaccio een keer anders!
Koolrabi, kropsla, radijsjes, knoflook en peterselie van De Horsterhof. Kaas van De Kaastobbe, brood van Bakkerij Hilvers.
12 st | Radijs | |
1 st | Krop sla | |
4 st | Broodjes | |
120 g | Kaas geraspt (gemengd) | |
60 g | Pijnboompitten | |
4 st | Koolrabi | |
100 g | Rozijnen | |
2 st | Knoflookteen | |
8 takjes | Peterselie | |
ml | Azijn | |
Olijfolie | ||
Balsamico azijn | ||
Zout, peper |
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de stengels en het blad van de koolrabi's en pof ze ca. 45 min. tot ze zacht zijn vanbinnen.
- Wel de rozijnen in de balsamicoazijn (15ml per persoon) voor enkele minuten. Pulseer, in een keukenmachine of met een staafmixer, de knoflook fijn met olijfolie (20ml per persoon) en voeg daarna de peterselie toe. Doe er de rozijnen met de balsamico azijn bij en pulseer nogmaals, maar niet te fijn. Voeg zo nodig zout toe.
- Snij de sla in dunne reepjes en rooster de pijnboompitten. Snij de radijsjes in dunne plakjes, doe in een kom met een scheut witte wijnazijn en peper en zout naar smaak. Leg de Campilano's de laatste 5 minuten bij de koolrabi in oven om ze op te warmen.
- Pel de schil van de koolrabi's en snijd er, met een scherp mes, zo dun mogelijke plakken van. Verdeel de plakken koolrabi, net als echte carpaccio, over de borden en maal er wat versgemalen zwarte peper overheen. Verdeel de dressing over de carpaccio (bewaar eventueel een beetje voor de broodjes), garneer met de sla, kaas snippers, pijnboompitten en plakjes radijs. Serveer met de warme broodjes.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht