Satécurry met gewokte paksoi
Dit heerlijke saté curry gerecht met paksoi is een perfecte combinatie van romige kokosmelk, hartige pindakaas en een mix van smakelijke groenten. Geniet ervan met rijst voor een complete maaltijd.
Paksoi, lente ui en rode paprika van boerderij de Horsterhof uit Duiven. Gehakt van Lakenvelder runderen van de Houberg uit Herwen. De pindakaas zelf even toe voegen, maar ook zonder pindakaas is dit een heerlijk gerecht!
1 st | Boemboe rode curry | |
4 takjes | Koriander | |
1 st | Paprika | |
4 st | Lente-uitje | |
1 st | Rode peper | |
200 ml | Kokosmelk | |
1 st | Paksoi | |
1 st | Rijst | |
2 st | Gehakt | |
g | Pindakaas | |
st | Sojasaus | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de paksoi en snijd in reepjes. Hak de peper. Sijnd de lente-ui in dunne ringetjes. Hak de korianderstelen apart van het blad fijn. Snijd de paprika in blokjes.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (1 kopje rijst op 2 kopjes water pp c.a 20 min)
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Bak hierin de gehakt, de chilipeper, de korianderstelen en drie kwart van de lente-ui 5 minuten, of tot het vlees rul is. Schep uit de pan en houd apart.
- Verhit opnieuw 1 eetlepel zonnebloemolie in de wok. Wok de boemboe 2 minuten met de rode paprika. Roer de pindakaas (eetlepel per persoon) en 50ml kokosmelk per persoon erdoor en voeg een scheut water (150ml per 4 personen) toe.
- Voeg het gehaktmengsel weer toe en kook de satécurry nog c.a. 15 minuten in de pan. (let bij de pan op dat er niet te veel vocht verdampt, voeg eventueel nog wat water toe.
- Bak de paksoi ondertussen in een andere pan in wat olie tot de stelen zacht zijn.
- Proef de curry en breng op smaak met sojasaus. Bestrooi met het korianderblad en de rest van lente ui en serveer met de rijst en gewokte paksoi.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht