Satécurry met gewokte paksoi

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

Dit heerlijke saté curry gerecht met paksoi is een perfecte combinatie van romige kokosmelk, hartige pindakaas en een mix van smakelijke groenten. Geniet ervan met rijst voor een complete maaltijd.    

 

Paksoi, lente ui en rode paprika van boerderij de Horsterhof uit Duiven. Gehakt van Lakenvelder runderen van de Houberg uit Herwen. De pindakaas zelf even toe voegen, maar ook zonder pindakaas is dit een heerlijk gerecht!

Ingredienten
  1 st Boemboe rode curry
  4 takjes Koriander
  1 st Paprika
  4 st Lente-uitje
  1 st Rode peper
  200 ml Kokosmelk
  1 st Paksoi
  1 st Rijst
  2 st Gehakt
  g Pindakaas
  st Sojasaus
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de paksoi en snijd in reepjes. Hak de peper. Sijnd de lente-ui in dunne ringetjes. Hak de korianderstelen apart van het blad fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (1 kopje rijst op 2 kopjes water pp c.a 20 min)
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Bak hierin de gehakt, de chilipeper, de korianderstelen en drie kwart van de lente-ui 5 minuten, of tot het vlees rul  is. Schep uit de pan en houd apart.
  • Verhit opnieuw 1 eetlepel zonnebloemolie in de wok. Wok de boemboe 2 minuten met de rode paprika. Roer de pindakaas (eetlepel per persoon) en 50ml kokosmelk  per persoon erdoor en voeg een scheut water (150ml per 4 personen) toe.
  • Voeg het gehaktmengsel weer toe en kook de satécurry nog c.a. 15 minuten in de pan. (let bij de pan op dat er niet te veel vocht verdampt, voeg eventueel nog wat water toe.
  • Bak de paksoi ondertussen in een andere pan in wat olie tot de stelen zacht zijn.
  • Proef de curry en breng op smaak met sojasaus. Bestrooi met het korianderblad en de rest van lente ui en serveer met de rijst en gewokte paksoi.