Raapstelenrisotto met gerookte zalmforel

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Rijst

Zo lust je risotto wel elke dag! Door de raapstelen hier rauw doorheen te roeren blijft hij lekker fris en knapperig. Het zilte van de gerookte zalmforel maakt dit gerecht helemaal af.

 

Smeuïge, ambachtelijk warmgerookte zalmforel van 't Smallert in Emst. Raapstelen weer vers van De Horsterhof, net als de uien en knoflook. Geraspte kaas van de Kaastobbe uit Duiven.

Ingredienten
  400 g Zalmforelfilet, warmgerookt
  1 st Risotto rijst
  2 st Knoflookteen
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  2 st Ui
  2 st Bouillonblokje
  400 g Raapstelen
  Zout, peper
  ml Witte wijn
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak bouillon met het 250 ml water per 100 gr risotto en de bouillonblokjes. 
  • Was de raapstelen, hak de onderzijde (wortels) er af en snijd in stukken.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd- of scheur de gerookte zalmforel zonder de huid in blokjes of reepjes.
  • Fruit het uitje met de knoflook zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem. 
  • Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
  • Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren. 
  • Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de raapstelen en geraspte kaas erdoor roeren.
  • Nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt. 
  • Serveer met de gerookte zalmforel erover.

Eet smakelijk!