Vegan Chili sin Carne

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Stoof

Vegan chili? Zeker! Minstens zo lekker en rijkgevuld als zijn con carne broertje. Deze rijkgevulde chili serveer je lekker in een wrap, ultiem comfort food. Dit gerecht is vegan, maar ook lekker met geraspte kaas van de Kaastobbe en zure room van Weerribben. Beide bestel je bij via de shop!

 

Heerlijke seizoensgroente van en via De Horsterhof. Droogwaren uit de Boerderijwinkel!

Ingredienten
  8 st Wraps
  1 st Limoen
  8 takjes Koriander
  2 st Kruidenmix
  2 st Ui
  2 st Knoflookteen
  2 st Paprika
  400 g Wortelen
  1 st Rode peper
  2 st Bouillonblokje
  2 st Bonen in blik
  1 st Tomatenpuree
  1 st Tomatenblokjes, blik
  ml Rode wijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

- Spoel de bonen af onder de kraan. Maak de groentebouillon in een kan aan met heet water.

- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de paprika en wortel in stukjes. Snij chilipeper heel fijn, hoeveelheid naar smaak. Verhit olie in een braadpan en fruit daarin eerst de ui glazig. Voeg daarna de knoflook, paprika en wortel toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree en een scheut water toe en bak een paar minuten al roerend tot de tomatenpuree verkleurd.

- Voeg dan de kruidenmix (chilipoeder, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en oregano) toe en bak een halve minuut flink omscheppend, let op dat de kruiden niet verbranden of aanbakken aan de bodem. Giet een flinke scheut rode wijn in de pan en laat de alcohol al omscheppend verdampen. Alles wat aangebakken is zal hierdoor loskomen en smaak afgeven! 

- Voeg dan de tomatenblokjes, de bonen en verse chilipeper toe, samen met peper en zout naar smaak. Voeg warme groentebouillon toe, zodanig dat de inhoud van de pan net niet onder staat. 

- Breng het geheel al roerend aan de kook en zet vervolgens het vuur zo laag dat de chili net tegen de kook aan blijft. Roer elke 10 minuten en laat de chili zachtjes gaar pruttelen. Voeg indien nodig (als de chili droog kookt) een scheutje groentebouillon toe. Na ongeveer een half uur is de chili klaar.

- Serveer de chili met de wraps, gehakte koriander.