Koolraapstamppot met paddenstoelenragout
De paddestoelen schieten uit de grond, het water loopt me in de mond! Een bijzonder combinatie; dit herfstige en vegetarische stamppotje.
Hofleverancier van dit gerecht is De Horsterhof voor de aardappelen, ui, knoflook en koolraap. Kastanjechampignos komen van Middelwaard uit Loo, de biologische slagroom is ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band
1200 g | Aardappelen | |
2 st | Koolraap | |
st | Bouillonblokje | |
100 st | Slagroom 125ml | |
500 g | Kastanjechampignons | |
1 st | Ui | |
2 st | Knoflookteen | |
Zout, peper | ||
st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Schil de koolraap en snijd in blokjes. Snipper de ui en knoflook.
- Kook de aardappelen en koolraap gaar in water of bouillon (houdt 100 ml. achter voor de ragout) in ± 20 minuten.
- Maak ondertussen de ragout: bak de paddenstoelen in een pan met een klein beetje olie tot het vocht is verdampt. Doe er een flinke klont (room)boter bij en bak nog een minuut.
- Bak in een andere pan de ui en knoflook in olijfolie op zacht vuur tot ze glazig zijn. Blus af met de bouillon, de helft van de room en eventueel een scheut sherry of rode wijn. Laat 10 minuten sudderen.
- Giet daarna de saus bij de paddestoelen en breng op smaak met zout en peper. Laat op een heel zacht vuurtje pruttelen tot het serveren, roer af en toe om.
- Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp met zout, peper, de rest van de room en eventueel wat geraspte kaas tot een zachte puree.
- Serveer de stamppot met de paddenstoelenragout ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Aardappel prei soep met gerookte zalmforel Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht -
Vlees
Stamppot van spinazie met blauwe kaas en speklappen smaakvolle combi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Oesterzwam shoarma Met vlezige bite! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst gebakken met groenten en omelet Rijst met omelet, een goede combi! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bietensoep met krokante salie en hazelnoten Bekijk gerecht -
Vlees
Chili con carne Comfort food Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pastinaak paddenstoelen stoof Rijk van smaak Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met chinese kool, cashews en verse shii-take copy Vers met een oosters tintje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met pompoenpuree Bekijk gerecht