Koolraapstamppot met paddenstoelenragout
De paddestoelen schieten uit de grond, het water loopt me in de mond! Een bijzonder combinatie; dit herfstige en vegetarische stamppotje.
Hofleverancier van dit gerecht is De Horsterhof voor de aardappelen, ui, knoflook en koolraap. Kastanjechampignos komen van Middelwaard uit Loo, de biologische slagroom is ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band
1200 g | Aardappelen | |
2 st | Koolraap | |
st | Bouillonblokje | |
100 st | Slagroom 125ml | |
500 g | Kastanjechampignons | |
1 st | Ui | |
2 st | Knoflookteen | |
Zout, peper | ||
st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Schil de koolraap en snijd in blokjes. Snipper de ui en knoflook.
- Kook de aardappelen en koolraap gaar in water of bouillon (houdt 100 ml. achter voor de ragout) in ± 20 minuten.
- Maak ondertussen de ragout: bak de paddenstoelen in een pan met een klein beetje olie tot het vocht is verdampt. Doe er een flinke klont (room)boter bij en bak nog een minuut.
- Bak in een andere pan de ui en knoflook in olijfolie op zacht vuur tot ze glazig zijn. Blus af met de bouillon, de helft van de room en eventueel een scheut sherry of rode wijn. Laat 10 minuten sudderen.
- Giet daarna de saus bij de paddestoelen en breng op smaak met zout en peper. Laat op een heel zacht vuurtje pruttelen tot het serveren, roer af en toe om.
- Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp met zout, peper, de rest van de room en eventueel wat geraspte kaas tot een zachte puree.
- Serveer de stamppot met de paddenstoelenragout ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Farmer's Bacon&Cheeseburger, roast potatoes & Jonkheer Bier Brute Lokale Burgers & Bier Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Traditionele Shakshuka Verwarmend vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht