Makkelijke Indische rijstschotel
Hoe Hollands de Indische rijstschotel is kun je zien aan de ingrediënten: alles is lokaal te krijgen, zelfs in dit seizoen, behalve de rijst dan, die komt uit Italië ;-) Leuk recept met een beetje van mijn schoonmoeder en een beetje van mijzelf.
Rijst via bio groothandel De Nieuwe Band, kipfilet van scharrelkippen via Putman in de Steenstraat, prei, spitskool, ui, knof en pepertje van boerderij De Horsterhof in Duiven en de taugé haal ik bij de ODIN of de Toko.
1 st | Rijst | |
500 g | Kipfilet-blokjes | |
2 st | Prei | |
600 g | Spitskool, gesneden | |
2 st | Ui | |
1 st | Rode peper | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Bosuitjes | |
st | Peper en zout | |
st | Sojasaus | |
Sambal |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar in ruim water met wat zout. Giet de rijst af zodra hij gaar is en laat even rusten met de deksel op de pan.
- Verhit ondertussen een scheut olie in een wok of grote bakpan en bak de stukjes kip rondom bruin, bestrooi met zout en peper en laat ± 5 minuten garen.
- Snipper de ui en knoflook en snijd de prei in ringen van 1/2cm. Snijd de rode peper in ringetjes, verwijder de zaadjes.
- Halveer de kool over de lengte en halveer nogmaals zodat je 4 kwarten hebt. Verwijder de stronk uit de kwarten en snijd de kool in reepjes.
- Voeg de prei, ui, rode-peperringetjes, kool en knoflook toe aan de kip en bak alles al omscheppend ± 5 minuten.
- Schep vervolgens de rijst en rauwe bosuitjes (in ringetjes) erdoor en bak alles al omscheppend nog eens 5 minuten.
- Proef en voeg indien gewenst nog wat peper, zout, sojasaus en/of sambal toe.
Eet Smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht