Farmer's Bacon&Cheeseburger, roast potatoes & Jonkheer Bier

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Vlees

Een burger voor alle boeren in Nederland. 100% lokale ingredienten, geproduceerd door juist die boeren en de van hen afhankelijke producenten die jouw support hard nodig hebben. En het nieuwe Liemerse Jonkheer bier mag daarbij natuurlijk niet ontbreken: de craft-Pilsener "Waoter en Wiend".

 

Beefburger van Dykhoeve Herwen. Ontwikkeld in samenwerking met Achterhoek Broilers. Met de juiste mix rundvlees, een speciale kruidenmix, crushed pepper en ambachtelijke productiemethode een echt smaakkanon. Samen met de bacon van Dykhoeve buitenvarkens, Kaas van de Kaastobbe, het befaamde brioche-burgerbroodje van Tom van Otterloo, komkommers vers uit de kas van De Horsterhof en aardappels&uien uit de buurt. De burgersaus maken wij voor je. Het biertje is de her-introductie van De Jonkheer.

Ingredienten
  4 st Jonkheer Waoter&Wiend
  4 st Beefburger
  4 st Bacon
  4 st Hamburgerbroodje
  1 st Burgersaus
  4 plakjes Kaas
  1 st Komkommer
  8 st Knoflookteen
  4 st Takje(s) Tijm
  4 takjes Rozemarijn
  1000 g Aardappelen
  2 st Ui
  g Suiker
  ml Azijn
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Maak een snelle pickle van de komkommer. Snij met een kaasschaaf lange dunne repen over de lengte. Doe in een kom met een flinke scheut azijn, een gelijke hoeveelheid water, een tl zeezout en een tl peper. Zet opzij zodra nodig, roer af en toe even door.

Haal de burgers uit de koelkast en laat ze vast op kamertemperatuur komen.

Zet een pan water met wat zout op het vuur en breng aan de kook. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen (met schil) en snij in partjes. Kook de aardappelpartjes kort (afhankelijk van de dikte 3-5 minuten). Schep uit het water en laat uitlekken en droogstomen. Doe in een ovenschaal samen met een flinke klont roomboter, een paar gekneusde knoflooktenen, de tijm en de rozemarijn en zet in de oven. Gril ongeveer een half uur tot goudbruin, schud tussendoor een keer om zodat de boter goed verdeeld blijft. Bestrooi bij serveren met grof zeezout en zwarte peper. 

Snij de briochebroodjes open en smeer aan weerszijden in met boter. Grill het beboterde oppervlak in een pan of op een grillplaat tot mooi krokant en goudbruin. Leg opzij. Snij de ui in flinterdunne ringen. Leg de burgers op een vel bakpapier en vouw de rest er overheen. Sla ze voorzichtig iets platter. Verhit een gietijzeren of stalen koekenpan en bak de reepjes bacon tot mooi krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg wat roomboter toe aan het vet van de bacon en laat smelten. Bak de burgers tot mooi bruin en rose. Leg er als ze bijna klaar zijn wat uienringen op en daar bovenop de kaas. Laat de kaas smelten.

Smeer beide kanten van het broodje in met de meegeleverde burgersaus. Leg de hamburger erop en top af met de bacon.

Serveer met de potatoe wedges (met goeie mayonaise!), pickles en een ijskoud biertje. Eet smakelijk!