Fo­rel­fi­let met pas­ta en spi­na­zie­pes­to

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Vis

Heerlijke verse forelfilets gecombineerd met kraakverse spinazie op smaak gebracht met pesto. De pesto laat ik maken door Mariken van 't Zonnehuis die tevens mijn leverancier voor de jam is. Mocht je de pesto ook 'los' willen kopen, laat het me dan weten , dan voeg ik hem toe aan de producten.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Forelfilets van 't Smallert, spinazie via de Horsterhof ingekocht en de pesto met liefde gemaakt door Mariken van 't Zonnehuis. Hoe regionaal wil je het hebben?!

Ingredienten
  1 st Pasta
  800 g Spinazie
  2 st Forelfilet gerookt
  20 st Zwarte olijven
  2 st Ui
  1 st Pesto
  Zout, peper
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Spinazie wassen en grof snijden. Ui snipperen.
  • In pan heet water met zout aan de kook brengen.de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Fruit het uitje in een wok of grote koekenpan met een scheutje olie tot hij licht kleurt. Voeg de gesneden spinazie toe en laat al omscheppend  slinken.
  • Meng de pesto door de warme spinazie (eventueel eerst wat spinazievocht afgieten) en breng op smaak met zout & peper.
  • Intussen in ruime koekenpan wat boter of olie verhitten en forelfilets in ca. 8 minuten op middelhoog vuur gaar en bruin bakken, halverwege keren. Filets uit pan nemen en in schuine stukken snijden.
  • Pasta afgieten en spinaziesaus erdoor scheppen.
  • Pasta over vier diepe borden verdelen en stukjes vis erop leggen. Garneren met de zwarte olijven.

Eet smakelijk!