Gerookte fo­rel­fi­let met pas­ta, spi­na­zie & pes­to

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Vis

Ambachtelijk gerookte forelfilets van 't Smallert gecombineerd in een pasta met kraakverse spinazie. 

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Forelfilets van 't Smallert, spinazie via de Horsterhof ingekocht en de pesto met liefde gemaakt door Mariken van 't Zonnehuis. Hoe regionaal wil je het hebben?!

Ingredienten
  g Pesto
  400 g Pasta
  800 g Spinazie
  400 st Forelfilet gerookt
  20 st Zwarte olijven
  Zout, peper
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Spinazie grof snijden en goed wassen. Uitje snipperen.
  • In pan heet water met zout aan de kook brengen.
  • Intussen uitje fruiten in de olijfolie in een wokpan. Spinazie toevoegen en  al omscheppend laten slinken en vocht laten verdampen.
  • In de pan met kokend water de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Filets in stukken snijden/scheuren.  
  • Pesto door warme spinazie mengen (eventueel spinazievocht eerst afgieten), op smaak brengen met zout & een beetje peper.
  • Pasta afgieten en spinaziesaus erdoor scheppen.
  • Pasta over vier diepe borden verdelen en stukjes vis erop leggen.
  • Garneren met zwarte olijven.