Verse forel uit de oven met sla en krielaardappeltjes
Forel van de Veluwe op zijn meest natuurlijke wijze, klaargestoomd in zijn eigen vocht. Proef die heerlijke gronderige smaak! Gecombineerd met verse sla van De Horsterhof en met krieltjes van Landgoed Huis Zevenaar.
De verse forel is van 't Smallert uit Emst, de (boter)sla, citroen en knoflook van/via de Horsterhof, krielaardappelen van Landgoed Huis Zevenaar.
4 st | Forel | |
1 st | Botersla | |
2 st | Citroen | |
100 g | Walnoten | |
800 g | Krielaardappeltje | |
2 st | Paprika | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Ui | |
Vinaigrette | ||
Aluminiumfolie | ||
Zout, peper | ||
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schrob de krielaardappeltjes. Was de forel onder koud stromend water en dep droog met een keukenpapiertje. Snijd de citroen in schijfjes en halveer die.
- Leg per forel een groot vel aluminiumfolie op het werkvlak. Bestrijk het midden met boter en leg de forel(len) hierop.
- Kruid de binnenkant van de forel(len) met peper en zout. Leg in de buikholte plakjes knoflook en één of twee halve plakjes citroen. Verdeel de boter in vlokken en stop wat flinters in elke forel.
- Vouw het folie dicht. Leg de pakketjes in de warme oven en laat de vis in ca. 20 minuten gaar worden.
- Kook de aardappelen in ± 15 minuten gaar. Prik tussentijds even, je wilt ze niet te ver doorgekookt.
- Was de sla en scheur in stukken, snipper de paprika en het uitje, doe in een schaal en voeg de vinaigrette toe. Bestrooi met de walnoten (rooster ze eventueel kort in een 'droge' pan)
- Serveer forel met de sla en aardappeltjes. Open de pakketjes aan tafel. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Courgettes gevuld met boekweit en tomaat Gezonde vegetarische courgette uit de oven Bekijk gerecht