Verse forel uit de oven met sla en krielaardappeltjes
Forel van de Veluwe op zijn meest natuurlijke wijze, klaargestoomd in zijn eigen vocht. Proef die heerlijke gronderige smaak! Gecombineerd met verse sla van De Horsterhof en met krieltjes van Landgoed Huis Zevenaar.
De verse forel is van 't Smallert uit Emst, de (boter)sla, citroen en knoflook van/via de Horsterhof, krielaardappelen van Landgoed Huis Zevenaar.
4 st | Forel | |
1 st | Botersla | |
2 st | Citroen | |
100 g | Walnoten | |
800 g | Krielaardappeltje | |
2 st | Paprika | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Ui | |
Vinaigrette | ||
Aluminiumfolie | ||
Zout, peper | ||
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schrob de krielaardappeltjes. Was de forel onder koud stromend water en dep droog met een keukenpapiertje. Snijd de citroen in schijfjes en halveer die.
- Leg per forel een groot vel aluminiumfolie op het werkvlak. Bestrijk het midden met boter en leg de forel(len) hierop.
- Kruid de binnenkant van de forel(len) met peper en zout. Leg in de buikholte plakjes knoflook en één of twee halve plakjes citroen. Verdeel de boter in vlokken en stop wat flinters in elke forel.
- Vouw het folie dicht. Leg de pakketjes in de warme oven en laat de vis in ca. 20 minuten gaar worden.
- Kook de aardappelen in ± 15 minuten gaar. Prik tussentijds even, je wilt ze niet te ver doorgekookt.
- Was de sla en scheur in stukken, snipper de paprika en het uitje, doe in een schaal en voeg de vinaigrette toe. Bestrooi met de walnoten (rooster ze eventueel kort in een 'droge' pan)
- Serveer forel met de sla en aardappeltjes. Open de pakketjes aan tafel. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht