Verse forel uit de oven met sla en krielaardappeltjes
Forel van de Veluwe op zijn meest natuurlijke wijze, klaargestoomd in zijn eigen vocht. Proef die heerlijke gronderige smaak! Gecombineerd met de eerste verse sla uit de koude kas van De Horsterhof en met krieltjes van 't Gelders Eiland uit Lobith.
De verse forel is van 't Smallert uit Emst, de (boter)sla, citroen en knoflook van/via de Horsterhof, krielaardappelen van 't Gelders Eiland. De vinaigrette maken we zelf op Kweekland!
4 st | Forel | |
1 st | Botersla | |
2 st | Citroen | |
100 g | Walnoten | |
800 g | Krielaardappeltje | |
2 st | Paprika | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Ui | |
Vinaigrette | ||
Aluminiumfolie | ||
Zout, peper | ||
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schrob de krielaardappeltjes. Was de forel onder koud stromend water en dep droog met een keukenpapiertje. Snijd de citroen in schijfjes en halveer die.
- Leg per forel een groot vel aluminiumfolie op het werkvlak. Bestrijk het midden met boter en leg de forel(len) hierop.
- Kruid de binnenkant van de forel(len) met peper en zout. Leg in de buikholte plakjes knoflook en één of twee halve plakjes citroen. Verdeel de boter in vlokken en stop wat flinters in elke forel.
- Vouw het folie dicht. Leg de pakketjes in de warme oven en laat de vis in ca. 20 minuten gaar worden.
- Kook de aardappelen in ± 15 minuten gaar. Prik tussentijds even, je wilt ze niet te ver doorgekookt.
- Was de sla en scheur in stukken, snipper de paprika en het uitje, doe in een schaal en voeg de vinaigrette toe. Bestrooi met de walnoten (rooster ze eventueel kort in een 'droge' pan)
- Serveer forel met de sla en aardappeltjes. Open de pakketjes aan tafel. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht