Verse forel uit de oven met sla en krielaardappeltjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Forel van de Veluwe op zijn meest natuurlijke wijze, klaargestoomd in zijn eigen vocht. Proef die heerlijke gronderige smaak! Gecombineerd met de eerste verse sla uit de koude kas van De Horsterhof en met krieltjes van 't Gelders Eiland uit Lobith.

 

De verse forel is van 't Smallert uit Emst, de (boter)sla, citroen en knoflook van/via de Horsterhof, krielaardappelen van 't Gelders Eiland. De vinaigrette maken we zelf op Kweekland!

Ingredienten
  4 st Forel
  1 st Botersla
  2 st Citroen
  100 g Walnoten
  800 g Krielaardappeltje
  2 st Paprika
  2 st Knoflookteen
  1 st Ui
  Vinaigrette
  Aluminiumfolie
  Zout, peper
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schrob de krielaardappeltjes. Was de forel onder koud stromend water en dep droog met een keukenpapiertje. Snijd de citroen in schijfjes en halveer die.
  • Leg per forel een groot vel aluminiumfolie op het werkvlak. Bestrijk het midden met boter en leg de forel(len) hierop.
  • Kruid de binnenkant van de forel(len) met peper en zout. Leg in de buikholte plakjes knoflook en één of twee halve plakjes citroen. Verdeel de boter in vlokken en stop wat flinters in elke forel. 
  • Vouw het folie dicht. Leg de pakketjes in de warme oven en laat de vis in ca. 20 minuten gaar worden.
  • Kook de aardappelen in ± 15 minuten gaar. Prik tussentijds even, je wilt ze niet te ver doorgekookt.
  • Was de sla en scheur in stukken, snipper de paprika en het uitje, doe in een schaal en voeg de vinaigrette toe. Bestrooi met de walnoten (rooster ze eventueel kort in een 'droge' pan)
  • Serveer forel met de sla en aardappeltjes. Open de pakketjes aan tafel. Eet smakelijk!