Frisse rucola-venkel pasta

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Venkel vers uit de grond, wat wil een (vegetarisch) mens nog meer? Samen met de mooie smaak van de rucola hebben we de basis voor een mooie voorjaarspasta te pakken. Wil je meer weten over venkel, kijk dan op Slow Foodies via YouTube. Annemarie van Velzen legt op Kweekland uit hoe venkel groeit en hoe het smaakt. (De link naar het filmpje is: https://www.youtube.com/watch?v=P4RcavDm2oA )

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Venkel, rucola, citroen en knoflook van of via De Horsterhof. Pasta ingekocht via De Nieuwe Band. Kaas van de biologische kaasmakerij Aurora.

Ingredienten
  300 g Spaghetti
  2 st Venkel
  200 g Rucola
  1 st Citroen
  200 ml Creme fraiche
  4 st Knoflookteen
  g Kaas, geraspt
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de venkel in dunne plakken
  • Snij de knoflook fijn
  • Bak de venkel en de knoflook in een hapjespan zachtjes totdat ze gaar zijn.
  • Breng tegelijkertijd een pan water aan de kook.
  • Was de rucola en rasp de citroen en pers 'm uit
  • Kook de pasta zodra de venkel bijna klaar is al dente.
  • Roer de rucola door de venkel. Zodra deze begint te slinken voeg je de rasp van de citroen, het sap van de citroen en 4 eetlepels creme fraiche toe.
  • Breng op smaak met peper en meng alles goed door. 
  • Giet de pasta af, meng deze in de pan goed met het mengsel en verdeel het over de borden.
  • Afmaken met de geraspte kaas en een beetje peper en aanvallen maar!