Frisse rucola-venkel pasta

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Verse rucola uit de koude kas! Venkel vers uit de grond, wat wil een (vegetarisch) mens nog meer? Samen met de mooie smaak van de rucola hebben we de basis voor een mooie voorjaarspasta te pakken. Wil je meer weten over venkel, kijk dan op Slow Foodies via YouTube. Annemarie van Velzen legt op Kweekland uit hoe venkel groeit en hoe het smaakt. (De link naar het filmpje is: https://www.youtube.com/watch?v=P4RcavDm2oA )

 

Venkel, rucola, citroen en knoflook van of via De Horsterhof. Pasta, creme fraiche en pijnboompitten zijn 'bio' en ingekocht via De Nieuwe Band. Kaas van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat.

Ingredienten
  300 g Spaghetti
  2 st Venkel
  200 g Rucola
  1 st Citroen
  200 ml Creme fraiche
  4 st Knoflookteen
  200 g Geitenkaas
  80 g Pijnboompitten
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de venkel in dunne plakken
  • Snij de knoflook fijn
  • Bak de venkel en de knoflook samen op zacht vuur in een hapjespan gedurende ± 10/15 minuten zachtjes totdat de venkel beetgaar is. Roer zo af en toe om.
  • Breng tegelijkertijd een pan water met zout aan de kook.
  • Was de rucola en sla droog.
  • Rasp de citroen en pers 'm uit.
  • Kook de pasta zodra de venkel bijna klaar is 'al dente'.
  • Roer de rucola door de venkel. Zodra deze begint te slinken voeg je de rasp van de citroen, het sap van de citroen en 4 eetlepels creme fraiche toe.
  • Breng op smaak met peper en meng alles goed door. 
  • Giet de pasta af, meng deze in de pan goed met het venkelmengsel en verdeel het over de borden.
  • Afmaken met de in stukjes gebrokkelde geitenkaas, de (eventueel licht geroosterde) pijnboompitten en een beetje peper en aanvallen maar!

Eet Smakelijk!