Frittata op een bedje van sla

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Oven

Deze heerlijke frittata met aardappel is perfect voor een stevige en smakelijke maaltijd. Het is ook geweldig voor restjes of als een snelle en eenvoudige optie voor een doordeweekse avond. Eet smakelijk!

 

Sla, aardappelen, paprika, knoflook ui en ei via boerderij de Horsterhof. Geraspte kaas van de Kaastobbe.

 

Ingredienten
  1 st Krop sla
  2 st Paprika
  600 g Aardappelen
  8 st Eieren
  2 st Ui
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  2 st Knoflookteen
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de sla en laat uitlekken.
  • Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes
  • Hak de ui en knoflook fijn.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de paprika in c.a. 5 minuten zodat deze nog net knapperig blijft. Haal uit de pan.
  • Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan en bak de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Leg de gebakken aardappelschijfjes terug in de pan, verdeel ze gelijkmatig over de bodem. Verdeel de paprika over de aardappelschijfjes.
  • Klop ondertussen de eieren los in een kom en voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het eimengsel over de aardappels en verdeel het gelijkmatig in de pan.
  • Bak de frittata op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten, of tot de randen beginnen te stollen.
  • Zet de koekenpan in de voorverwarmde oven en bak de frittata gedurende 10-12 minuten, of tot de bovenkant stevig is en licht goudbruin is geworden.
  • Haal de frittata uit de oven en laat hem even afkoelen. Snijd hem in punten, en serveer met de gewassen sla op borden.