Aziatische roerbak van gamba's en paksoi
Lekker knapperige paksoi, vers uit de kas: wat mij betreft een echte tractatie in combinatie met mooie gamba's in een gerecht met een oosters tintje.
Heerlijke gamba's van de Visbroertjes uit de Steenstraat, waar ik ook de ansjovis koop. Mooie paksoi, uien en knof via De Hortserhof uit Duiven. De mihoen is bio en ingekocht bij coöp de ODIN.
300 g | Mihoen | |
400 g | Gamba's | |
2 st | Blikje ansjovisfilet | |
2 st | Paksoi | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
st | Peper en zout | |
Ketjap | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Ansjovis in kleine stukjes snijden.
- Paksoi in lengte doormidden snijden, harde stukken van stronk verwijderen. Rest in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan.
- Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten.
- Ui en knoflook ca. 2 minuten roerbakken in olie. Paksoi toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken. Ansjovis, gamba's en ketjap naar smaak toevoegen en goed meeverwarmen.
- Serveren met de mihoen.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht