Aziatische roerbak van gamba's en paksoi
Lekker knapperige paksoi, vers uit de kas: wat mij betreft een echte tractatie in combinatie met mooie gamba's in een gerecht met een oosters tintje.
Heerlijke gamba's van de Visbroertjes uit de Steenstraat, waar ik ook de ansjovis koop. Mooie paksoi, uien en knof via De Hortserhof uit Duiven. De mihoen is bio en ingekocht bij coöp de ODIN.
300 g | Mihoen | |
400 g | Gamba's | |
2 st | Blikje ansjovisfilet | |
2 st | Paksoi | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
st | Peper en zout | |
Ketjap | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Ansjovis in kleine stukjes snijden.
- Paksoi in lengte doormidden snijden, harde stukken van stronk verwijderen. Rest in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan.
- Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten.
- Ui en knoflook ca. 2 minuten roerbakken in olie. Paksoi toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken. Ansjovis, gamba's en ketjap naar smaak toevoegen en goed meeverwarmen.
- Serveren met de mihoen.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Farmer's Bacon&Cheeseburger, roast potatoes & Jonkheer Bier Brute Lokale Burgers & Bier Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Traditionele Shakshuka Verwarmend vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht