Aziatische roerbak van gamba's en paksoi

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Vis

Omdat alleen knollen en kolen in dit seizoen wat saai is smokkel ik soms een beetje en haal wat groente van verder weg. Paksoi, waarschijnlijk uit Italië: lekker knapperig en wat mij betreft een echte tractatie in combinatie met mooie gamba's in een gerecht met een oosters tintje. 

 

Heerlijke gamba's van de Visbroertjes uit de Steenstraat, waar ik ook de ansjovis koop. Mooie uien en knof via De Hortserhof uit Duiven. De paksoi en mihoen zijn bio en ingekocht bij coöp de ODIN.

Ingredienten
  300 g Mihoen
  400 g Gamba's
  2 st Blikje ansjovisfilet
  2 st Paksoi
  2 st Ui
  4 st Knoflookteen
  st Peper en zout
  Ketjap
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ansjovis in kleine stukjes snijden.
  • Paksoi in lengte doormidden snijden, harde stukken van stronk verwijderen. Rest in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan.
  • Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 2 minuten roerbakken in olie. Paksoi toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken. Ansjovis, gamba's en ketjap naar smaak toevoegen en goed meeverwarmen.
  • Serveren met de mihoen.

Eet smakelijk!