Aziatische roerbak van gamba's en paksoi
Het assortiment van de Visbroertjes opent een heel scala aan nieuwe recepten voor me. Hoe lekker om die prachtige paksoi (een echte voorjaarsgroente!) van de Horsterhof te combineren met hun mooie gamba's in een gerecht met een oosters tintje. Maar, eerlijk is eerlijk, de gamba's komen van ver en de vangstmethodes zijn omstreden, ik selecteerde ze louter op smaak.. aan u de keuze.
Heerlijke gamba's van de Visbroertjes uit de Steenstraat, waar ik ook de ansjovis koop. Mooie uien, knoflook en knapperige paksoi van De Hortserhof uit Duiven. De mihoen is bio en ingekocht bij coöp de ODIN.
300 g | Mihoen | |
400 g | Gamba's | |
2 st | Blikje ansjovisfilet | |
2 st | Paksoi | |
2 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
st | Peper en zout | |
Ketjap | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Ansjovis in kleine stukjes snijden.
- Paksoi in lengte doormidden snijden, harde stukken van stronk verwijderen. Rest in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan.
- Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten.
- Ui en knoflook ca. 2 minuten roerbakken in olie. Paksoi toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken. Ansjovis, gamba's en ketjap naar smaak toevoegen en goed meeverwarmen.
- Serveren met de mihoen.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht