Gebakken forel met bloemkool, aardappelen en citroenbotersaus

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Vis

Goede vis behoeft geen krans. Heerlijke superverse forel met nieuwe biologische aardappelen en bloemkool. Alles uit de regio en kraakvers. Smullen!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

De bloemkool en de aardappelen komen van de biologisch-dynamische boerderij Horsterhof uit Duiven. De forel komt van 't Smallert uit Emst. 

 

 

Ingredienten
  1 takjes Dragon / dille
  1 st Bloemkool
  4 st Forel
  1000 g Aardappelen
  1 st Citroen
  120 g Boter
  Zout, peper
  g Bloem
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schrob de aardappelen (schil ze zeker niet!) en kook ze tot ze gaar zijn (ongeveer 15 - 20 minuten).
  • Was de bloemkool en snij in kleine roosjes.
  • Kook de bloemkoolroosje gaar in ± 10 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
  • Smelt de boter in een steelpan. Pers de helft van de citroen uit boven de gesmolten boter en breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  • Was de forellen, wrijf droog met een keukenpapiertje en besprenkel met de andere helft van de citroen. Wentel de forellen door wat bloem. Kruid met peper en zout en bak ze in hete boter.
  • Schik de forellen op voorverwarmde borden. Bestrooi wat dille. 
  • Serveer de forellen met de bloemkool en gekookte aardappeltjes en overgiet met de botersaus.