Gebakken forel met bloemkool, aardappelen en citroenbotersaus
Goede vis behoeft geen krans. Heerlijke superverse forel met nieuwe biologische aardappelen en bloemkool. Alles uit de regio en kraakvers. Smullen!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De bloemkool en de aardappelen komen van de biologisch-dynamische boerderij Horsterhof uit Duiven. De forel komt van 't Smallert uit Emst.
1 takjes | Dragon / dille | |
1 st | Bloemkool | |
4 st | Forel | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Citroen | |
120 g | Boter | |
Zout, peper | ||
g | Bloem |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schrob de aardappelen (schil ze zeker niet!) en kook ze tot ze gaar zijn (ongeveer 15 - 20 minuten).
- Was de bloemkool en snij in kleine roosjes.
- Kook de bloemkoolroosje gaar in ± 10 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
- Smelt de boter in een steelpan. Pers de helft van de citroen uit boven de gesmolten boter en breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- Was de forellen, wrijf droog met een keukenpapiertje en besprenkel met de andere helft van de citroen. Wentel de forellen door wat bloem. Kruid met peper en zout en bak ze in hete boter.
- Schik de forellen op voorverwarmde borden. Bestrooi wat dille.
- Serveer de forellen met de bloemkool en gekookte aardappeltjes en overgiet met de botersaus.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht