Gebakken forel met bloemkool, aardappelen en citroenbotersaus
Goede vis behoeft geen krans. Heerlijke superverse forel met nieuwe biologische aardappelen en bloemkool. Alles uit de regio en kraakvers. Smullen!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De bloemkool en de aardappelen komen van de biologisch-dynamische boerderij Horsterhof uit Duiven. De forel komt van 't Smallert uit Emst.
1 takjes | Dragon / dille | |
1 st | Bloemkool | |
4 st | Forel | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Citroen | |
120 g | Boter | |
Zout, peper | ||
g | Bloem |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schrob de aardappelen (schil ze zeker niet!) en kook ze tot ze gaar zijn (ongeveer 15 - 20 minuten).
- Was de bloemkool en snij in kleine roosjes.
- Kook de bloemkoolroosje gaar in ± 10 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
- Smelt de boter in een steelpan. Pers de helft van de citroen uit boven de gesmolten boter en breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- Was de forellen, wrijf droog met een keukenpapiertje en besprenkel met de andere helft van de citroen. Wentel de forellen door wat bloem. Kruid met peper en zout en bak ze in hete boter.
- Schik de forellen op voorverwarmde borden. Bestrooi wat dille.
- Serveer de forellen met de bloemkool en gekookte aardappeltjes en overgiet met de botersaus.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht