Gebakken forel met bloemkool en botersaus

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Vis

Goede vis behoeft geen krans. Heerlijke superverse forel met biologische aardappelen en bloemkool en dat alles uit de regio. Smullen!

 

De bloemkool en de aardappelen komen van de biologisch-dynamische boerderij Horsterhof uit Duiven. De forel komt van 't Smallert uit Emst. 

 

 

Ingredienten
  1 Dragon / dille
  1 st Bloemkool
  4 st Forel
  1000 g Aardappelen
  100 g amandelschilfers
  1 st Citroen
  g Bloem
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
  • Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge koekepan met antiaanbaklaag.
  • Was de bloemkool en snij in kleine roosjes.
  • Kook de bloemkoolroosje gaar in ± 10 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
  • Schep wat boter door de gekookte bloemkoolroosjes, knijp er een halve citroen boven uit er en houd warm.
  • Was de forellen, wrijf droog met een keukenpapiertje en besprenkel met de andere helft van de citroen. Wentel de forellen door wat bloem. Kruid met peper en zout en bak ze in hete boter.
  • Schik de forellen op voorverwarmde borden. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers en garneer met een takje dille. 
  • Serveer met de bloemkool en gekookte aardappeltjes.