Gebakken schol-filet met bloemkool en krieltjes

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Vis

Goede vis behoeft geen krans: de schol is nu supervet en op zijn best. Gecombineerd met biologische aardappelen en bloemkool uit de regio is dat smullen! Wiebe van de visbroertjes maakt er filetjes van zodat ze zo de pan in kunnen.

 

De bloemkool en de aardappelen en peterselie koop ik in bij/via de biologisch-dynamische boerderij Horsterhof uit Duiven. De tongschar komt uit de noordzee en koop ik in bij de visbroertjes in de Steenstraat.

Ingredienten
  4 st Schol-filet
  1 st Bloemkool
  800 g Krielaardappeltje
  4 Peterselie
  2 st Citroen
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Spoel de schol-filetjes even af, wrijf droog met een keukenpapiertje en kruid met peper en zout. Leg apart.
  • Was de krieltjes goed en kook ze tot ze gaar zijn (ongeveer 15 minuten, even prikken).
  • Was de bloemkool snijd het groen weg en snijd in kleine roosjes.
  • Kook de bloemkoolroosje gaar in ± 10 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
  • Schep wat boter door de gekookte bloemkoolroosjes, knijp er een halve citroen boven uit er en houd warm.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de schol filets erin, als ze huid hebben, eerst op de huid. met de Bak 4 minuten, keer de vissen met een spatel en bak ook de onderkant in nog 2-3 minuten gaar.

  • Schik de schol op voorverwarmde borden en garneer met peterselie en een plakje citroen. 
  • Serveer met de bloemkool en gekookte aardappeltjes.

Eet smakelijk!