Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Vis

Goede vis behoeft geen krans: vers uit het Veluwse kwelwater van 't Smallert in Emst. Gecombineerd met biologische aardappelen en bloemkool uit de regio is dat smullen!

 

De bloemkool en de aardappelen en peterselie koop ik in bij/via de bio boerderij Horsterhof uit Duiven. De zalmforel komt van 't Smallert in Emst.

Ingredienten
  600 g Zalmforel FIlet
  1 st Bloemkool
  800 g Krielaardappeltje
  4 takjes Peterselie
  2 st Citroen
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Spoel de zalmforel-filet even af, wrijf droog met een keukenpapiertje en kruid met peper en zout. Leg apart.
  • Was de krieltjes goed en kook ze tot ze gaar zijn (ongeveer 15 minuten, even prikken).
  • Was de bloemkool snijd het groen weg en snijd in kleine roosjes.
  • Kook de bloemkoolroosje gaar in ± 10 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
  • Schep wat boter door de gekookte bloemkoolroosjes, knijp er een halve citroen boven uit er en houd warm.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de zalmforel filets erin, eerst op de huid. Bak 5 minuten, keer de vissen met een spatel en bak ook de onderkant in nog 2-3 minuten gaar.

  • Schik de vis op voorverwarmde borden en garneer met peterselie en een plakje citroen. 
  • Serveer met de bloemkool en gekookte aardappeltjes.

Eet smakelijk!