Opgebakken wintergroenten met hazelnoot en honing
Mooi gerecht uit het Great Allotment Cookbook (het moesstuinkookboek). Echt winters met diverse knolgroenten die zo uit je eigen tuin (of kelder) zouden kunnen komen. De zoete aardappel is geen familie van de aardappel maar een groente; dit maakt dit recept ook zeer geschikt voor snelle koolhydraad-mijders ;-)
Winterpeen, zoete aardappel, pastinaak en uitjes van de Horsterhof. Citroen ingekocht via de Horsterhof en biologisch. Hazelnoten via 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.
400 g | Winterpeen | |
400 g | Pastinaak | |
600 g | Zoete aardappelen | |
16 st | Uitjes, klein | |
8 | Kardemom | |
2 st | Citroen | |
100 g | Hazelnoten | |
Honing | ||
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de wortelen en de pastinaak, snijd in stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Pel de kleine uitjes en laat ze heel of snijd één keer doormidden.
- Kook alle groenten ± 10 minuten met een beetje zout tot ze wat zachter zijn.
- Druk de kardemompitten kapot (bijv. met een deegroller) en verwijder het harde schilletje. Plet de zaden.
- Meng de zaden met de honing en wat citroensap en peper en zout naar smaak.
- Giet de groenten af. Verhit olie in een grote koekenpan of wok, voeg de groenten toe en bak - onder regelmatig roeren - gedurende ± 6 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de laatste minuten de hazelnoten toe.
- Voeg de kardemomdressing toe en schep nog 1 minuut om. Serveer meteen.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht