Opgebakken wintergroenten met hazelnoot en honing

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Aardappelen

Mooi gerecht uit het Great Allotment Cookbook (het moesstuinkookboek). Echt winters met diverse knolgroenten die zo uit je eigen tuin (of kelder) zouden kunnen komen. De zoete aardappel is geen familie van de aardappel maar een groente; dit maakt dit recept ook zeer geschikt voor snelle koolhydraad-mijders ;-)

 

Winterpeen, zoete aardappel, pastinaak en uitjes van de Horsterhof. Citroen en hazelnoten ingekocht via de Horsterhof en biologisch. 

Ingredienten
  400 g Winterpeen
  400 g Pastinaak
  600 g Zoete aardappelen
  16 st Uitjes, klein
  8 Kardemom
  2 st Citroen
  100 g Hazelnoten
  Honing
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de wortelen en de pastinaak, snijd in stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Pel de kleine uitjes en laat ze heel of snijd één keer doormidden.
  • Kook alle groenten ± 10 minuten met een beetje zout tot ze wat zachter zijn.
  • Druk de kardemompitten kapot (bijv. met een deegroller) en verwijder het harde schilletje. Plet de zaden.
  • Meng de zaden met de honing en wat citroensap en peper en zout naar smaak. 
  • Giet de groenten af. Verhit olie in een grote koekenpan of wok, voeg de groenten toe en bak - onder regelmatig roeren - gedurende ± 6 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de laatste minuten de hazelnoten toe.
  • Voeg de kardemomdressing toe en schep nog 1 minuut om. Serveer meteen.

Eet smakelijk!