Opgebakken wintergroenten met hazelnoot en honing

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Aardappelen

Mooi gerecht uit het Great Allotment Cookbook (het moesstuinkookboek). E cht winters met diverse knolgroenten die zo uit je eigen tuin (of kelder) zouden kunnen komen. De zoete aardappel is geen familie van de aardappel maar een groente; dit maakt dit recept ook zeer geschikt voor snelle koolhydraad-mijders ;-)

 

Winterpeen, pastinaak en uitjes van de Horsterhof. Citroen en zoete aardappel ingekocht via de Horsterhof en biologisch. Kardemom en hazelnoten via De Nieuwe Band.

Ingredienten
  300 g Winterpeen
  300 g Pastinaak
  2 st Zoete aardappel
  8 st Uitjes, klein
  8 Kardemom
  2 st Citroen
  100 g Hazelnoten
  Honing
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de wortelen en de pastinaak, snijd in stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Pel de kleine uitjes en laat ze heel of snijd één keer doormidden.
  • Kook alle groenten ± 10 minuten met een beetje zout tot ze wat zachter zijn.
  • Druk de kardemompitten kapot (bijv. met een deegroller) en verwijder het harde schilletje. Plet de zaden.
  • Meng de zaden met de honing en wat citroensap en peper en zout naar smaak. 
  • Giet de groenten af. Verhit olie in een grote koekenpan of wok, voeg de groenten toe en bak - onder regelmatig roeren - gedurende ± 6 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de laatste minuten de hazelnoten toe.
  • Voeg de kardemomdressing toe en schep nog 1 minuut om. Serveer meteen.

Eet smakelijk!