Gelderse forel uit de oven met worteltjes, boontjes en rijst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

In het kwelwater van de Veluwe wordt een heerlijk 100% natuurlijke forel gekweekt door 't Smallert. Het bedrijf zit net boven Apeldoorn en ik rijd daar eens per maand naartoe om een mooi recept te maken met hun producten. Nu dus forel op zijn meest natuurlijke wijze, klaargestoomd in zijn eigen vocht. Proef die heerlijke gronderige smaak!

 

De forel is van 't Smallert uit Emst, de biologische groenten, citroen en knoflook van de Horsterhof, de rijst is biologisch en ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.

Ingredienten
  4 st Forel
  400 g Sperziebonen
  600 g Winterpeen
  2 st Lente-uitje
  1 st Citroen
  300 g Rijst
  2 st Knoflookteen
  Aluminiumfolie
  Zout, peper
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Kook de rijst volgen de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar (20 minuten!).
  • Leg per forel een groot vel aluminiumfolie op het werkvlak. Bestrijk het midden met boter en leg de forel(len) hierop.
  • Kruid de binnenkant van de forel(len) met peper en zout. Leg in de buikholte de ringetjes lente-ui en plakjes knoflook. Verdeel de boter in vlokken en stop wat flinters in elke forel. Besprenkel de forel met citroen.
  • Vouw het folie dicht. Leg de pakketjes in de warme oven en laat de vis in ca. 15-20 minuten gaar worden.
  • Boen de worstelen schoon, snijd in stukjes van ± 2 cm en snijd ook de speziebonen in stukjes van ± 2 cm. Kook de wortels en boontjes in ca. 10 minuten gaar. Prik regelmatig met een vork om de stevigheid te checken, je wilt ze niet te zacht hebben.
  • Serveer de rijst met wortelen en forel. Open de pakketjes aan tafel.

Eet smakelijk!