Gelderse forel in folie met winterpostelijn en rijst

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

In het kwelwater van de Veluwe wordt een heerlijk 100% natuurlijke forel gekweekt door 't Smallert. Het bedrijf zit net boven Apeldoorn en graag rijd ik voor jullie weer naar deze leverancier voor forel op zijn meest natuurlijke wijze: klaargestoomd in zijn eigen vocht. Proef die heerlijke gronderige smaak!   p.s.: 't Smallert is een supergastvrij bedrijf met mogelijkheden voor het hele gezin. Laat de kids los in de speeltuin met spectaculaire glijbaan terwijl je zelf ontdekt hoe de forel met behulp van tonnen en echte wollen dekens traditioneel gerookt wordt. 

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

De forel is van 't Smallert uit Emst, de biologische winterpostelijn, ui en knoflook van de Horsterhof, de rijst is biologisch en ingekocht via biologische groothandel Natudis.

Ingredienten
  200 g Winterpostelein
  4 st Forel
  2 st Ui
  1 st Citroen
  300 g Rijst
  2 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Aluminiumfolie
  Zout, peper
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Kook de rijst volgen de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Leg per forel een groot vel aluminiumfolie op het werkvlak. Bestrijk het midden met boter en leg de forel(len) hierop.
  • Kruid de binnenkant van de forel(len) met peper en zout. Snijd de ui in ringetjes en de knoflook in plakjes. Leg in de buikholte de ringetjes ui en plakjes knoflook. Verdeel de boter in vlokken en stop wat flinters in elke forel. Besprenkel de forel met citroen.
  • Vouw het folie dicht. Leg de pakketjes in de warme oven en laat de vis in ca. 15 - 18 minuten gaar worden.
  • Was de winterpostelijn en besprenkel met een beetje olijfolie en eventueel een klein scheutje azijn. Wijnazijn van De Hemel uit Nijmegen
  • Serveer de rijst met de winterpostelijn en de forelpakketjes. Open de pakketjes aan tafel.