Gelderse forel uit de oven met winterpostelijn en rijst
In het kwelwater van de Veluwe wordt een heerlijk 100% natuurlijke forel gekweekt door 't Smallert. Het bedrijf zit net boven Apeldoorn en graag rijd ik voor jullie weer naar deze leverancier voor forel op zijn meest natuurlijke wijze: klaargestoomd in zijn eigen vocht. Proef die pure, gronderige smaak!
De forel is van 't Smallert uit Emst, de biologische winterpostelijn, ui en knoflook van de Horsterhof, de rijst is ingekocht via biologische groothandel Natudis.
200 g | Winterpostelein | |
4 st | Forel | |
2 st | Ui | |
2 st | Citroen | |
300 st | Rijst | |
ml | Creme fraiche | |
2 st | Knoflookteen | |
Balsamico azijn | ||
Olijfolie | ||
Aluminiumfolie | ||
Zout, peper | ||
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Leg per forel een groot vel aluminiumfolie op het werkvlak. Bestrijk het midden met boter en leg de forel(len) hierop.
- Kruid de binnenkant van de forel(len) met peper en zout. Snijd de ui in ringetjes en de knoflook in plakjes. Leg in de buikholte de ringetjes ui en plakjes knoflook. Verdeel de boter in vlokken en stop wat flinters in elke forel. Besprenkel de forel met de helft van de citroen.
- Vouw het folie dicht. Leg de pakketjes in de warme oven en laat de vis in ca. 18 - 20 minuten gaar worden.
- Kook ondertussen de rijst volgen de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Doe de crème fraiche in een steelpannetje en zet op heel laag vuur. Knijp de andere helft van de citroen erboven uit, voeg wat peper en zout toe en roer zachtjes tot het een sausje wordt. Haal van het vuur zodra het tegen de kook is. (Voeg evt. nog dille, bieslook, knoflook of andere kruiden toe voor een spannende twist).
- Was de winterpostelijn en besprenkel met een beetje balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.
- Serveer de rijst met de winterpostelijn en de forelpakketjes. Open de pakketjes aan tafel en serveer de saus erover of ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht