Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi
Paksoi is tegenwoordig een echte Hollandse groente Hij leent zich voor allerlei toepassingen maar in Oosters getinte gerechten komt hij altijd extra goed tot zijn recht vind ik, zeker samen met het eerlijke vlees van Dykhoeve. Bij deze!
Paksoi en knoflook van biologisch dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven. En ook de rode paprika, peper en wortelen komen via de Horsterhof. Lekker gemarineerde biefstukreepjes via Dykhoeve, biologische rijst uit Italië via De Nieuwe Band.
1 st | Rijst | |
2 st | Paksoi | |
2 st | Rode puntpaprika | |
1 st | Rode peper | |
2 st | Biefstukreepjes (gemarineerd) | |
4 st | Winterpeen | |
2 st | Knoflookteen | |
Ketjap | ||
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Afgieten en even laten staan.
- Paprika halveren, zaadlijsten verwijderen en rest in stukjes snijden. Pepertje halveren, zaadlijsten verwijderen en rest in stukjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden.
- Worteltjes in stukjes snijden.
- Kontje van de paksoi verwijderen en helemaal in stukken van ± 2 cm snijden.
- In wok olie verhitten en vlees in een paar minutenop hoog vuur rondom bruinbakken.
- Vuur op 3/4, peper, knoflook en wortel toevoegen en al omroerend ca. 5 minuten meebakken.
- Vuur nog ietsjes lager, paksoi en paprika toevoegen en nog 5 minuten al omroerend meebakken. Vuur hoog, rijst erdoor scheppen en 2 minuten meebakken.
- Rijst over de borden verdelen. Ketjap op tafel voor de extra pit.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht