Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

Paksoi is tegenwoordig een echte Hollandse groente die vroeg in het voorjaar al in de kas groeit, vandaar dat ik er nu een mooi gerecht mee kan maken. Hij leent zich voor allerlei toepassingen maar in Oosters getinte gerechten komt hij altijd extra goed tot zijn recht vind ik, zeker samen met het eerlijke vlees van Putman. Bij deze!

 

Paksoi uit de koude kas van biologisch dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven, knoflook ook van hen maar van vorig jaar uit de kelder. Rode paprika, peper en wortelen koop ik in via regionale groothandel Distreko. Lekker gemarineerde biefstukreepjes via de ambachtelijke slager Putman uit de Steenstraat in Arnhem, biologische rijst uit Italië via De Nieuwe Band. 

Ingredienten
  300 g Rijst
  2 st Paksoi
  2 st Rode puntpaprika
  1 st Rode peper
  400 g Biefstukreepjes (gemarineerd)
  300 g Wortelen
  2 st Knoflookteen
  Ketjap
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Afgieten en even laten staan.
  • Paprika halveren, zaadlijsten verwijderen en rest in stukjes snijden. Pepertje halveren, zaadlijsten verwijderen en rest in stukjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden.
  • Worteltjes in stukjes snijden.
  • Kontje van de paksoi verwijderen en helemaal in stukken van ± 2 cm snijden.
  • In wok olie verhitten en vlees in een paar minutenop hoog vuur rondom bruinbakken.
  • Vuur op 3/4, peper, knoflook en wortel toevoegen en al omroerend ca. 5 minuten meebakken.
  • Vuur nog ietsjes lager, paksoi en paprika toevoegen en nog 5 minuten al omroerend meebakken. Vuur hoog, rijst erdoor scheppen en 2 minuten meebakken. 
  • Rijst over de borden verdelen. Ketjap op tafel voor de extra pit.

Eet smakelijk!