Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi
Paksoi is tegenwoordig een echte Hollandse groente die vroeg in het voorjaar al in de kas groeit, vandaar dat ik er nu een mooi gerecht mee kan maken. Hij leent zich voor allerlei toepassingen maar in Oosters getinte gerechten komt hij altijd extra goed tot zijn recht vind ik, zeker samen met het eerlijke vlees van Putman. Bij deze!
Paksoi uit de koude kas van biologisch dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven, knoflook ook van hen maar van vorig jaar uit de kelder. Rode paprika, peper en wortelen koop ik in via regionale groothandel Distreko. Lekker gemarineerde biefstukreepjes via de ambachtelijke slager Putman uit de Steenstraat in Arnhem, biologische rijst uit Italië via De Nieuwe Band.
300 g | Rijst | |
2 st | Paksoi | |
2 st | Rode puntpaprika | |
1 st | Rode peper | |
400 g | Biefstukreepjes (gemarineerd) | |
300 g | Wortelen | |
2 st | Knoflookteen | |
Ketjap | ||
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Afgieten en even laten staan.
- Paprika halveren, zaadlijsten verwijderen en rest in stukjes snijden. Pepertje halveren, zaadlijsten verwijderen en rest in stukjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden.
- Worteltjes in stukjes snijden.
- Kontje van de paksoi verwijderen en helemaal in stukken van ± 2 cm snijden.
- In wok olie verhitten en vlees in een paar minutenop hoog vuur rondom bruinbakken.
- Vuur op 3/4, peper, knoflook en wortel toevoegen en al omroerend ca. 5 minuten meebakken.
- Vuur nog ietsjes lager, paksoi en paprika toevoegen en nog 5 minuten al omroerend meebakken. Vuur hoog, rijst erdoor scheppen en 2 minuten meebakken.
- Rijst over de borden verdelen. Ketjap op tafel voor de extra pit.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht