Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi
Paksoi is tegenwoordig een echte Hollandse groente Hij leent zich voor allerlei toepassingen maar in Oosters getinte gerechten komt hij altijd extra goed tot zijn recht vind ik, zeker samen met het eerlijke vlees van Dykhoeve. Bij deze!
Paksoi en knoflook van biologisch dynamische boerderij De Horsterhof in Duiven. En ook de rode paprika, peper en wortelen komen via de Horsterhof. Lekker gemarineerde biefstukreepjes via Dykhoeve, biologische rijst uit Italië via De Nieuwe Band.
1 st | Rijst | |
2 st | Paksoi | |
2 st | Rode puntpaprika | |
1 st | Rode peper | |
2 st | Biefstukreepjes (gemarineerd) | |
4 st | Winterpeen | |
2 st | Knoflookteen | |
Ketjap | ||
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Afgieten en even laten staan.
- Paprika halveren, zaadlijsten verwijderen en rest in stukjes snijden. Pepertje halveren, zaadlijsten verwijderen en rest in stukjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden.
- Worteltjes in stukjes snijden.
- Kontje van de paksoi verwijderen en helemaal in stukken van ± 2 cm snijden.
- In wok olie verhitten en vlees in een paar minutenop hoog vuur rondom bruinbakken.
- Vuur op 3/4, peper, knoflook en wortel toevoegen en al omroerend ca. 5 minuten meebakken.
- Vuur nog ietsjes lager, paksoi en paprika toevoegen en nog 5 minuten al omroerend meebakken. Vuur hoog, rijst erdoor scheppen en 2 minuten meebakken.
- Rijst over de borden verdelen. Ketjap op tafel voor de extra pit.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht