Gepocheerde verse forel met veldslapuree
Pocheren doet men met name met zoetwatervissen. Het wordt ook blauw koken of 'au bleu' genoemd omdat de vis een mooie blauwe kleur krijgt. Maar het gaat natuurlijk ook over de smaak, en die is heerlijk door de toevoeging van de verse kruiden en groenten. Het stamppotje van puree met veldsla maakt dit gerecht helemaal af.
De superverse forellen komen van kwekerij 't Smallert in Emst. De kruiden en de groenten halen we bij/via De Horsterhof en zijn uiteraard biologisch. De aardappelen komen van Landgoed huis Zevenaar.
1000 g | Aardappelen | |
4 st | Forel | |
2 st | Winterpeen | |
1 st | Citroen | |
2 takjes | Salie | |
1 | Laurier | |
1 st | Prei | |
2 st | Ui | |
200 g | Veldsla | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Eerst maken we de bouillon voor het garen van forellen:
- Schil de wortel en pel de ui. Snijd beide in grove stukken.
- Snijd het grootste deel van het groen van de prei, snijd overlangs open en was grondig.
- Was de citroen en snijd in schijfjes (1/4 citroen p/p).
- Pluk de salie en laurier en kneus ze of snipper ze.
- Breng alle ingrediënten voor de bouillon aan de kook in ± 250 ml water per forel, laat 10 minuten koken.
- Begin aan de puree (zie onder).
- Zeef de bouillon na 10 minuten koken en laat geheel afkoelen.
- Leg de forellen in een grote hapjespan en bedek volledig met de bouillon. Breng langzaam tot tegen het kookpunt en laat de vis in 10-15 minuten garen. Controleer na 10 minuten tot op de graat of het visvlees gaar is (dat is het geval zodra het niet meer glazig is).
Voor de veldslapuree:
- Schil de aardappels en kook ze in bouillon of water gaar in 15 min. Giet af, maar bewaar 1 kop kookvocht. Pureer de aardappels met boter en wat kookvocht en olie tot een smeuïge puree. Houd warm.
- Was en droog ondertussen de veldsla, hak het blad grof. Roer het met wat peper door de hete puree.
Serveer de forel samen met de veldslapuree.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht