Gepofte aardappel met venkel salade
Lekker fris met muntyoghurt en salade, zo heb je high-level aardappel gerecht wat goed past bij het mooie weer.
Aardappelen, venkel, wortelen, citroen, ui en munt via boerderij de Horsterhof uit Duiven, zoveel mogelijk van eigen bodem, maar anders lokaal ingekocht. Kikkerewten ook via de lokale groothandel.
800 g | Aardappel vastkokend | |
2 st | Venkel | |
300 g | Wortelen | |
1 st | Kikkererwten (blik) | |
1 st | Citroen | |
4 takjes | Munt | |
2 st | Rode ui | |
Zout, peper | ||
Komijnzaad | ||
Yoghurt | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Verpak elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 45 min. in de oven. Of rooster ze (in het folie) op je barbecue!
- Snijd ondertussen de onderkant en de stelen van de venkel. Bewaar het groen en snijd grof. Snijd de venkelknollen in de lengte in flinterdunne plakken, dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Schil de peen en rasp grof. Giet de kikkererwten af en spoel onder koud stromend water af. Laat goed uitlekken.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de munt fijn en meng met de (plantaardige) yoghurt, ⅓ van de olie en komijn. Meng de venkel, peen en kikkererwten met ⅔ van de muntyoghurt en breng op smaak met 1-2 el citroensap, 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de uien ca. 5 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om.
- Haal de aardappelen uit de oven, verdeel over de borden en open de bovenkant. Snijd de aardappelen in de lengte in. Schep de rest van de muntyoghurt erop en, verdeel de gebakken uien erover en breng op smaak met peper. Verdeel de salade erbij en bestrooi met het venkelgroen.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht