Groenterisotto met gerookte forel, spinazie en venkel
Risotto is de ideale smaakdrager. goede gerookte forel en verse spinazie als hoofdingrediënten. Twee keer superfood in één gerecht afgemaakt met venkel en citroen. Topper!
Spinazie, ui, venkel, citroen en knoflook van/via de Horsterhof uit Duiven en biologisch uiteraard. Risottorijst en vegetarische bouillonblokjes via de biologische groothandel. De overheerlijke forel halen we bij 't Smallert in Emst en de kaas komt van De Kaastobbe in Duiven.
2 st | Gerookt forel | |
1 st | Risotto rijst | |
400 g | Spinazie | |
2 st | Venkel | |
1 st | Citroen | |
2 st | Ui | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Bouillonblokje | |
Olijfolie | ||
100 ml | Witte wijn | |
Zout, peper | ||
g | Roomboter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Breng 0,5 liter water per 2 personen aan de kook en los het bouillonblokje daar in op. Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien en de knoflook circa 2 minuten op half hoog vuur.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in kleine stukjes van ± 2 cm. Voeg de venkel toe aan de hapjespan en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten op hoog vuur, al omscheppend glazig. Halveer het vuur, schenk de witte wijn erbij (een flinke scheut per persoon) en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Schenk beetje bij beetje de hete bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15/20 minuten. Goed blijven roeren!
- Was de spinazie goed. Verdeel de gerookte forel in snippers.
- Zodra de risotto gaar is: roer de geraspte kaas, de gewassen spinazie, de gerookte forel en het klontje boter door de risotto en warm goed door.
- Breng de risotto op smaak met het sap van de citroen en een beetje versgemalen peper en zout.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht