Groenterisotto met gerookte forel, spinazie en venkel
Risotto is de ideale smaakdrager. goede gerookte forel en verse spinazie als hoofdingrediënten. Twee keer superfood in één gerecht afgemaakt met venkel en citroen. Topper!
Spinazie, ui, venkel, citroen en knoflook van/via de Horsterhof uit Duiven en biologisch uiteraard. Risottorijst en vegetarische bouillonblokjes via De Nieuwe Band. De overheerlijke forel haal ik bij de Visbroertjes in de Steenstraat en de kaas komt van De Kaastobbe in Duiven.
2 st | Gerookt forel | |
1 st | Risotto rijst | |
400 g | Spinazie | |
2 st | Venkel | |
1 st | Citroen | |
2 st | Ui | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Bouillonblokje | |
Olijfolie | ||
100 ml | Witte wijn | |
Zout, peper | ||
g | Roomboter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Breng 0,5 liter water per 2 personen aan de kook en los het bouillonblokje daar in op. Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien en de knoflook circa 2 minuten op half hoog vuur.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in kleine stukjes van ± 2 cm. Voeg de venkel toe aan de hapjespan en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten op hoog vuur, al omscheppend glazig. Halveer het vuur, schenk de witte wijn erbij (een flinke scheut per persoon) en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Schenk beetje bij beetje de hete bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15/20 minuten. Goed blijven roeren!
- Was de spinazie goed. Verdeel de gerookte forel in snippers.
- Zodra de risotto gaar is: roer de geraspte kaas, de gewassen spinazie, de gerookte forel en het klontje boter door de risotto en warm goed door.
- Breng de risotto op smaak met het sap van de citroen en een beetje versgemalen peper en zout.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht