Gerookte zalm-spinazie-pasta

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Een recept van Flying Foodie die het de 'luie zalm-spinazie-pasta' noemt. "Dit recept blijft een favoriet. Het bevat veel groente en vis. En ik durf te beweren dat je het sneller klaar kan maken dan een pizza bezorgd wordt". Nou, bij deze: een supersnelle en makkelijke pasta met beregoeie ingrediënten en stampvol goede stofjes! En hierbij de link naar het originele recept op de site van Flying Foodies waarop nog veel meer lekkers te vinden is: 

 

http://www.flyingfoodie.nl/recept/luie-zalm-spinazie-pasta/

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Spinazie van Kweekland en de Horsterhof (biologisch-dynamische boerderij in Duiven). Citroen en pasta ingekocht bij de biologische groothandel. De kruiden van Kweekland en de ambachtelijk gerookte zalmforel (in tonnen, op veluws eiken, door pa & zoon!) van 't Smallert uit Emst.

Ingredienten
  400 g Koudgerookte Regenboogforel
  800 g Spinazie
  300 g Pasta
  1 st Citroen
  1 st Bouquet garni
  100 ml Creme fraiche
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Zet een pan op met ruim water en een zout voor de pasta. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe.
  • Was de spinazie. Snijd de zalmforel in blokjes of reepjes; verwijder het vel.
  • Verwarm in een wok of grote pan een klein beetje olijfolie. Wok hierin je spinazie met een paar handen tegelijkertijd tot het geslonken is. Er komt vocht van de spinazie af, maar giet dit niet af. Het vocht zal zich dadelijk met de creme fraiche vermengen tot een saus.
  • Roer de creme fraiche door je spinazie heen zodra hij geslonken is. Goed roeren tot de ingredienten geheel vermengt zijn. Laat zachtjes pruttelen tot je een iets ingedikte saus krijgt.
  • Rits ondertussen de blaadjes van de kruidentakjes en snijd ze fijn. Voeg toe aan de saus  en laat meepruttelen.
  • Voeg nu ook de zalm bij het geheel, roer het goed door en haal de pan van het vuur. Als je het te lang op het vuur laat staan wordt de zalm te gaar en taai. Breng op smaak met peper een knijpje citroen en eventueel met zout.
  • Snijd de rest van de citroen in parten of plakjes.
  • Zet je gasten aan tafel.
  • Giet je pasta af zodra deze gaar is en spoel na met een beetje koud water tegen het plakken. Doe terug in de pan of in een voorverwarmde schaal en besprenkel met een mooie olijfolie.
  • Serveer de pasta met de saus erover of ernaast en een schijfje citroen ter garnering.