Gerookte zalm-spinazie-pasta
Een recept van Flying Foodie die het de 'luie zalm-spinazie-pasta' noemt. "Dit recept blijft een favoriet. Het bevat veel groente en vis. En ik durf te beweren dat je het sneller klaar kan maken dan een pizza bezorgd wordt". Nou, bij deze: een supersnelle en makkelijke pasta met beregoeie ingrediënten en stampvol goede stofjes!
Spinazie via Distreko, biologische producten Achterhoek. Citroen en pasta ingekocht bij de biologische groothandel Odin. De kruiden van de Horsterhof en de ambachtelijk, in Veluws kwelwater gekweekte, gerookte zalmforel van 't Smallert uit Emst.
400 g | Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden | |
600 g | Spinazie | |
300 st | Pasta | |
1 st | Citroen | |
1 st | Bouquet garni | |
100 ml | Creme fraiche | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Zet een pan op met ruim water en een zout voor de pasta. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe.
- Was de spinazie. Snijd de zalmforel in blokjes of reepjes; verwijder het vel.
- Verwarm in een wok of grote pan een klein beetje olijfolie. Wok hierin je spinazie met een paar handen tegelijkertijd tot het geslonken is. Er komt vocht van de spinazie af, maar giet dit niet af. Het vocht zal zich dadelijk met de creme fraiche vermengen tot een saus.
- Roer de creme fraiche door je spinazie heen zodra hij geslonken is. Goed roeren tot de ingredienten geheel vermengt zijn. Laat zachtjes pruttelen tot je een iets ingedikte saus krijgt.
- Rits ondertussen de blaadjes van de kruidentakjes en snijd ze fijn. Voeg toe aan de saus en laat meepruttelen.
- Voeg nu ook de zalm bij het geheel, roer het goed door en haal de pan van het vuur. Als je het te lang op het vuur laat staan wordt de zalm te gaar en taai. Breng op smaak met peper, een knijpje citroen en eventueel met zout.
- Snijd de rest van de citroen in parten of plakjes.
- Zet je gasten aan tafel.
- Giet je pasta af zodra deze gaar is en spoel na met een beetje koud water tegen het plakken. Doe terug in de pan of in een voorverwarmde schaal en besprenkel met een mooie olijfolie.
- Serveer de pasta met de saus erover of ernaast en een schijfje citroen ter garnering.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht