Runderworstjes met geroosterde aardpeer & puree
Aardpeer of topinanboer is een vergeten groente. Nou ja, knolgewas; hij groeit net als de aardappel onder de grond alhoewel hij familie is van de zonnebloem. De aardpeer blijft echter in goede conditie onder de grond, in tegenstelling tot de aardappel die gerooid moet worden zodra de plant afsterft in de herfst. Aardpeer is dus een echte wintergroente. Dit gerecht is zo gemaakt maar moet wel 45 minuten in de oven.
De aardperen komen van Kweekland, net als de rozemarijn. De knoflook, aardappelen en rode ui zijn van de Horsterhof waar ze in de schuur in bewaring liggen sinds afgelopen herfst. De heerlijk runderworstjes zijn van koeien uit Horst en Pepijn Putman maakte ze met zorg voor u.
800 g | Aardperen | |
2 st | Takjes rozemarijn | |
2 st | Bol knoflook | |
2 st | Rode ui | |
1000 g | Aardappelen | |
4 st | Runderworst | |
Zout, peper | ||
g | Boter | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Rits de rozemarijnblaadjes van de takken en snipper ze met een koksmes. Snijd de ui in kwarten, ontdoe van het buitenste velletje en snijd de kwarten nogmaals overlangs doormidden.
- Schil de aardperen met een dunschiller of schrob ze goed schoon en snijd in parten van ± 2 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Haal de tenen knoflook los en leg ze tussen de aardperen. Bestrooi met de rozemarijn en leg de ui ertussen. Besprenkel met de olie en bestrooi met zout. Bak de groente in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.
- Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in ± 20 minuten gaar. Giet ze (niet al te goed) af en stamp met een flinke klont (room)boter en eeb scheut melk (of room!) tot een smeuige puree. Voeg peper en zout en eventueel wat nootmuskaat naar smaak toe.
- Bak ondertussen de worst(jes) in boter op middelhoog vuur gaar.
- Serveer de aarperenroast samen met de puree, de worstjes en wat jus.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht