Geroosterde bieten met ricotta uit de oven en gebakken zalmforel
Dit heerlijke gerecht laat de bietjes helemaal tot hun recht komen. Gecombineerd met de zachte ricotta, frisse kruiden, stuk brood en een stukje zalmforel een topper in de Nederlandse keuken!
De groenten en kruiden komen van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. De zalmforel komt uit het Veluwse kwelwater van 't Smallert in Emst. Het brood komt van bakkerij Hilvers.
4 takjes | Basilicum | |
1000 g | Bieten | |
400 g | Zalmforel FIlet | |
1 st | Ricotta 200gr | |
4 st | Broodjes | |
1 st | Citroen | |
12 takjes | Bieslook | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Kook de ongeschilde bieten 20 minuten voor. Prik met een vork om te controleren of ze zacht zijn. Haal uit het water en laat even afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de bietjes in partjes van ca. 1 cm. Meng met ¼ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout.
Stort de ricotta ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
Dep de zalm droog met keukenpapier. Snij de huid oppervlakkig in als een ruitmotief (dan krult hij niet op). Wrijf de zalm rondom in met wat olie. Leg de zalmforel met de huid naar beneden in de pan, zorg dat de pan goed heet is. Bak de vis nu 4-5 minuten tot de huid goed loslaat van de pan. Draai de vis om en bak nog eens 3-4 minuten. Wanneer de zalmforel net gaar is (mag nog een klein beetje glazig zijn) schep je deze voorzichtig uit de pan.Bestrooi met peper en zout.
Snijd de bieslook heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de bieslook en het citroenrasp met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Bak het pave broodje nog even 2 minuten af in de oven.
Verdeel de bietjes over een platte schaal. Neem de blaadjes van de takjes basilicum. Besprenkel de bietjes met de bieslookolie en verdeel de ricotta en de basilicumblaadjes erover.
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht