Geroosterde bieten met ricotta uit de oven
Dit heerlijke herfstgerecht laat de traditionele rode bietjes helemaal tot hun recht komen. Gecombineerd met de zachte ricotta, frisse kruiden, stuk brood en een stukje zalmforel een topper in de Nederlandse keuken!
De groenten en kruiden komen van boer Matthias en boerin Eline van De Horsterhof uit Duiven. De zalmforel komt uit het Veluwse kwelwater van 't Smallert in Emst. Het brood komt van Tom van Otterloo.
4 takjes | Basilicum | |
800 g | Rode bietjes | |
400 g | Zalmforel FIlet | |
1 st | Ricotta 200gr | |
4 st | Pavé broodje | |
1 st | Citroen | |
12 | Bieslook | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Kook de ongeschilde bieten 20-30 minuten voor. Prik met een vork om te controleren of ze zacht zijn. Haal uit het water en laat even afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes en snijd ze in partjes van ca. 1 cm. Meng met ¼ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout.
Stort de ricotta ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven.
Dep de zalm droog met keukenpapier. Snij de huid oppervlakkig in als een ruitmotief (dan krult hij niet op). Wrijf de zalm rondom in met wat olie. Leg de zalmforel met de huid naar beneden in de pan, zorg dat de pan goed heet is. Bak de vis nu 4-5 minuten tot de huid goed loslaat van de pan. Draai de vis om en bak nog eens 3-4 minuten. Wanneer de zalmforel net gaar is (mag nog een klein beetje glazig zijn) schep je deze voorzichtig uit de pan.Bestrooi met peper en zout.
Snijd de bieslook heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de bieslook en het citroenrasp met de rest van de olie en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Bak het pave broodje nog even 2 minuten af in de oven.
Verdeel de bietjes over een platte schaal. Neem de blaadjes van de takjes basilicum. Besprenkel de bietjes met de bieslookolie en verdeel de ricotta en de basilicumblaadjes erover.
-
Vis
Aardappel prei soep met gerookte zalmforel Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht -
Vlees
Stamppot van spinazie met blauwe kaas en speklappen smaakvolle combi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Oesterzwam shoarma Met vlezige bite! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst gebakken met groenten en omelet Rijst met omelet, een goede combi! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bietensoep met krokante salie en hazelnoten Bekijk gerecht -
Vlees
Chili con carne Comfort food Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pastinaak paddenstoelen stoof Rijk van smaak Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met chinese kool, cashews en verse shii-take copy Vers met een oosters tintje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met pompoenpuree Bekijk gerecht