Gebakken pieterman met geroosterde groenten
Ik houd van ovenmaaltijden; tegen de tijd dat alles uit de oven komt heb ik de hele keuken al weer opgeruimd. Dit is ook nog eens een makkelijk maaltje want behalve wat snijwerk vergt het weinig moeite, de pieterman is zo gebakken. Wat rest is een groentenfeestje voor de tong!
4 st | Pieterman | |
600 g | Wortelen | |
800 g | Aardappelen | |
2 st | Venkel | |
2 st | Sinaasappel | |
4 | Peterselie | |
st | Peper en zout | |
Mosterd | ||
Olijfolie | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Snijd het loof ruim van de knol. Halveer de venkelknol, halveer nogmaals en snijd in partjes.
- Schil de wortel met een dunschiller of kaasschaaf, verwijder kop en kont en halveer 2 x in de lengte en eventueel in de breedte.
- Was en schil de aardappelen, snijd overlangs doormidden en vervolgens in parten van ± 1/2 cm. Was en snipperde peterselie.
- Rasp de sinaasappel, schil het wit eraf, verdeel in partjes en snijd deze doormidden.
- Leg de stukken venkel, bospeen en aardappelschijfjes in een grote kom. Meng er de sinaasappelrasp, olie en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze op de middenstand in de oven in ca. 25 minuten gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Leg - zodra de boter gesmolten en het schuim bijna weggetrokken is - hierin de pieterman en bak eerst op de huid gedurende ± 5 minuten, de vis laat nu makkelijk los, zo niet, nog even doorbakken. Temper het vuur nog iets verder en bak af op de andere kant.
- Verdeel de groenten over 4 borden, leg er de filets en de sinaasappelpartjes erbovenop en bestrooi met peterselie.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht