Gebakken zalmforel met geroosterde groenten
Ik houd van ovenmaaltijden; tegen de tijd dat alles uit de oven komt heb ik de hele keuken al weer opgeruimd. Dit is ook nog eens een makkelijk maaltje want behalve wat snijwerk vergt het weinig moeite, de pieterman is zo gebakken. Wat rest is een groentenfeestje voor de tong!
Vis van 't Smallert, mooie groenten - nog net van het land of al uit de kelder van biologische boerderij de Horsterhof in Duiven.
2 g | Zalmforel FIlet | |
4 st | Winterpeen | |
800 g | Aardappelen | |
2 st | Venkel | |
2 st | Sinaasappel | |
4 takjes | Peterselie | |
st | Peper en zout | |
Mosterd | ||
Olijfolie | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Snijd het loof ruim van de knol. Halveer de venkelknol, halveer nogmaals en snijd in partjes.
- Schil de peen met een dunschiller of kaasschaaf, verwijder kop en kont en halveer 2 x in de lengte en eventueel in de breedte.
- Was en schil de aardappelen, snijd overlangs doormidden en vervolgens in parten van ± 1/2 cm. Was en snipperde peterselie.
- Rasp de sinaasappel, schil het wit eraf, verdeel in partjes en snijd deze doormidden.
- Leg de stukken venkel, bospeen en aardappelschijfjes in een grote kom. Meng er de sinaasappelrasp, olie en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze op de middenstand in de oven in ca. 25 minuten gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Leg - zodra de boter gesmolten en het schuim bijna weggetrokken is - hierin de forel en bak eerst op de huid gedurende ± 5 minuten, de vis laat nu makkelijk los, zo niet, nog even doorbakken. Temper het vuur nog iets verder en bak af op de andere kant.
- Verdeel de groenten over 4 borden, leg er de filets en de sinaasappelpartjes erbovenop en bestrooi met peterselie.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht