Gebakken zalmforel met geroosterde groenten
Het fijne van ovenmaaltijden; tegen de tijd dat alles uit de oven komt is de hele keuken al weer opgeruimd. Dit is ook nog eens een makkelijk maaltje want behalve wat snijwerk vergt het weinig moeite, alles is zo gebakken. Wat rest is een groentenfeestje voor de tong!
Vis van 't Smallert, mooie groenten - uit de kelder van biologische boerderij de Horsterhof in Duiven of alweer van het land.
400 g | Zalmforel FIlet | |
4 st | Winterpeen | |
800 g | Aardappelen | |
2 st | Venkel | |
2 st | Sinaasappel | |
4 takjes | Peterselie | |
st | Peper en zout | |
Mosterd | ||
Olijfolie | ||
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Snijd het loof ruim van de knol. Halveer de venkelknol, halveer nogmaals en snijd in partjes.
- Schil de peen met een dunschiller of kaasschaaf, verwijder kop en kont en halveer 2 x in de lengte en eventueel in de breedte.
- Was en schil de aardappelen, snijd overlangs doormidden en vervolgens in parten van ± 1/2 cm. Was en snipperde peterselie.
- Rasp de sinaasappel, schil het wit eraf, verdeel in partjes en snijd deze doormidden.
- Leg de stukken venkel, bospeen en aardappelschijfjes in een grote kom. Meng de sinaasappelrasp, olie en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze op de middenstand in de oven in ca. 25 minuten gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Leg - zodra de boter gesmolten en het schuim bijna weggetrokken is - hierin de forel en bak eerst op de huid gedurende ± 5 minuten, de vis laat nu makkelijk los, zo niet, nog even doorbakken. Temper het vuur nog iets verder en bak af op de andere kant.
- Verdeel de groenten over 4 borden, leg er de filets en de sinaasappelpartjes erbovenop en bestrooi met peterselie.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met geroosterde koolraap en saliebotersaus Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VeganVegetarische goulash met linzen Een heerlijke vege goulash Bekijk gerecht