Geroosterde pastinaak en winterpeen met kikkererwten en kruidige yoghurtsaus
Dit gerecht biedt een heerlijke combinatie van geroosterde pastinaak en winterpeen, krokante kikkererwten en een smaakvolle kruidige yoghurtsaus. Het is een voedzaam en vullend vegetarisch hoofdgerecht voor een smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!
Knoflook, pastinaak en winterpeen van de Horsterhof uit Duiven. De kikkererwten worden (biologisch) ingekocht. Paprikapoeder van The Good Spice en yoghurt van zuivelboerderij Ijsseloord..
4 takjes | Peterselie | |
1 st | Knoflookteen | |
800 g | Pastinaak | |
800 g | Winterpeen | |
1 st | Kikkererwten (blik) | |
1 st | Paprikapoeder | |
1 | Komijn | |
1 st | Yoghurt 500ml | |
1 st | Citroen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- schil de pastinaak en winterpeen en snijd in dikke plakjes
- Meng de pastinaken, winterpenen en kikkererwten in een kom met olijfolie, paprikapoeder, de helft van de komijnpoeder, zout en peper.
- Verspreid de groenten en kikkererwten op een bakplaat en rooster in de oven gedurende 30-35 minuten, of tot de groenten gaar en knapperig zijn.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, fijngehakte knoflook, komijnpoeder, zout en peper. Zet de saus in de koelkast.
- Hak de peterselie fijn.
- Schep de geroosterde pastinaak, winterpeen en kikkererwten op een serveerschaal.
- Drizzle de kruidige yoghurtsaus over de groenten.
- Garneer met de verse peterselie.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht