Geroosterde pastinaak en winterpeen met kikkererwten en kruidige yoghurtsaus

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Oven

Dit gerecht biedt een heerlijke combinatie van geroosterde pastinaak en winterpeen, krokante kikkererwten en een smaakvolle kruidige yoghurtsaus. Het is een voedzaam en vullend vegetarisch hoofdgerecht voor een smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!

 

Knoflook, pastinaak en winterpeen van de Horsterhof uit Duiven. De kikkererwten worden (biologisch) ingekocht. Paprikapoeder van The Good Spice en yoghurt van zuivelboerderij Ijsseloord..

Ingredienten
  4 takjes Peterselie
  1 st Knoflookteen
  800 g Pastinaak
  800 g Winterpeen
  1 st Kikkererwten (blik)
  1 st Paprikapoeder
  1 Komijn
  1 st Yoghurt 500ml
  1 st Citroen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • schil de pastinaak en winterpeen en snijd in dikke plakjes
  • Meng de pastinaken, winterpenen en kikkererwten in een kom met olijfolie, paprikapoeder, de helft van de komijnpoeder, zout en peper.
  • Verspreid de groenten en kikkererwten op een bakplaat en rooster in de oven gedurende 30-35 minuten, of tot de groenten gaar en knapperig zijn.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, fijngehakte knoflook, komijnpoeder, zout en peper. Zet de saus in de koelkast.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Schep de geroosterde pastinaak, winterpeen en kikkererwten op een serveerschaal.
  • Drizzle de kruidige yoghurtsaus over de groenten.
  • Garneer met de verse peterselie.