Gesmoorde meiraapjes met gnocchi

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Salade

Een recept met meiraap en gnocchi met dank aan www.dehippevegetarier.nl.  Meiraap kan je zowel rauw als bereid eten. Rauw lijkt de smaak op die van de radijs, al is het minder scherp. Meiraapjes hoeven niet geschild te worden en hebben een korte bereidingstijd nodig. Kortom: de groente van deze tijd, efficiënt en multi-inzetbaar! Gecombineerd met italiaanse aardappel gnocchi een ware tractatie.

 

Meiraapjes en ui van De Horsterhof in Duiven. Kastanjechampignons van De Middelwaard uit Loo. Peterselie van eigen land en de Gnocchi ingekocht bij De Estafette in De Steenstraat.

Ingredienten
  1000 g Meiraap
  500 g Kastanjechampignons
  4 st Rode ui
  8 takjes Peterselie
  8 takjes Dragon / dille
  400 g Gnocchi
  g Roomboter
  Balsamico azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de meiraapjes, haal aan de onder- en de bovenkant het kapje van de knol eraf en snij ze in partjes.
  • Pel en snij de rode ui in kleine stukjes en verdeel de gesneden ui in twee aparte schaaltjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in stukjes.
  • Doe een klontje roomboter in een afsluitbare pan en fruit hierin één bakje rode ui glazig.
  • Voeg dan de meiraapjes toe en samen met circa 50 cc water en doe een deksel op de pan. Smoor de meiraapjes in 6-10 min beetgaar (de meiraapjes moeten niet te zacht worden).
  • Doe ondertussen in een andere pan een klontje roomboter, voeg hieraan de rest van de rode ui toe en fruit de rode ui opnieuw glazig. Voeg de kastanjechampignons toe, bak ze totdat ze gaar zijn en blus af met een scheutje balsamicoazijn. Als de meiraapjes bijna beetgaar zijn, voeg dan de peterselie en de dragon toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de kastanjechampignons toe.
  • Bereid de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking op het allerlaatst.